Home > Andere baan? Wees kritisch!

Andere baan? Wees kritisch!

We vertellen je niets nieuws als we zeggen dat de behoefte aan goed opgeleide technische professionals inmiddels buiten proportioneel is. Veel technische professionals zullen bevestigen dat ze per week meerdere keren worden benaderd door werkgevers of bureaus. De nood is inmiddels behoorlijk groot geworden.

Dit kon wel eens de grootste rem worden op het economische succes van veel organisaties. De race naar technisch talent heeft ook schaduwkanten. Mensen worden verleid te solliciteren met een hoger salaris, betere arbeidsvoorwaarden of bijvoorbeeld opleidingsmogelijkheden. Natuurlijk zijn deze zaken niet onbelangrijk. Uit recent onderzoek weten we dat de jongste generatie hoger opgeleiden, de hoogte van het salaris weer belangrijk vinden. Dat was tot voor kort minder het geval.

Maar wie een andere baan accepteert en onvoldoende oog heeft voor de inhoud van die baan kan bedrogen uitkomen. Het genoegen van een hoog salaris duurt in de regel maar kort, zeker als later blijkt dat de baan toch minder goed past. Dan blijkt toch dat motivatie vooral inhoudelijk gericht is.  Ga dus niet zomaar in op het eerste het beste aanbod dat je krijgt. De keuze is reuze!

Ons advies? Neem even afstand en verdiep je in het bedrijf en de inhoud van de aangeboden functie. Zoek naar informatie over het bedrijf op internet. Stel een checklist op van vragen die je moet stellen om precies te weten waar je aan begint en maak een sterke-zwakte analyse.

Wil je een voorbeeld hebben van een checklist? Stuur ons een mail via info@onsite-engineers.nl en geef aan naar welk type functie je belangstelling uitgaat. Je ontvangt van ons per mail een passende checklist die je als leidraad voor een gesprek kunt gebruiken.