Home > De week van Raymond

De week van Raymond

Raymond Wigmans is Construction Supervisor bij Xella. Door middel van dit weekverslag geeft hij ons een kijkje in het leven van een Construction Supervisor. Als Construction Supervisor ben je verantwoordelijk voor meerdere bouwprojecten met als doel het plaatsen van binnenmuren in woningen. 

 

Maandag

“Maandagochtend ben ik van start gegaan door eerst de auto te laden met hulpmaterialen om de bouwers op de projecten welke ik langs ga te bevoorraden. Daarna ben ik bij de stelleurs en stukadoors op diverse bouwplaatsen langs gegaan om de voortgang van het werk en de kwaliteit te controleren. Een belangrijke taak voor mij, die ik vaak samen met de medewerkers vervul, is het controleren van de bevoorrading van onze elementen in de woningen. Dit wordt meestal door de klant uitgevoerd, zoals hieronder op de foto is te zien.”

Dinsdag

“Dinsdag heb ik een afspraak met een collega gehad die in een ander rayon werkt. Hij heeft een bijzonder project: het ombouwen van een gevangenis naar woonhuizen waar onze wanden in verwerkt worden. Het is belangrijk om kennis op te doen door een kijkje te nemen bij dat project zoals in de onderstaande afbeelding is te zien. De rest van de dag werd opgevuld met het bezoeken van mijn eigen projecten en zo mijn vaste groep medewerkers te ondersteunen en te zorgen dat de kwaliteit geborgd blijft.”


Woensdag

“Woensdag had ik een afspraak met de uitvoerder en de projectleider op een bouw, omdat ze vragen hadden over de inbouwmethode van onze panelen in hun appartementen. Aangezien er in dit project sprake is van vloer op zand moet er een andere inbouwmethode worden toegepast om de doorbuiging op te vangen. Daarnaast rijd ik de bouwen af die op de route liggen.”

 

Donderdag

“Er lopen twee grote projecten in Berkel-Enschot (177 appartementen en 94 woningen), daar ga ik de kwaliteit en de voortgang controleren. Vervolgens had ik nog een overleg om verschillende aspecten van deze bouw te bespreken, zoals planning, voortgang, kwaliteit en eventuele knelpunten.”

Vrijdag

“Vrijdag had ik een administratie dag: de planning maken voor de week erop, materialen bestellen en betalingsadviezen voor onderaannemers maken. Daarnaast zoek ik wat zaken uit waar ik de rest van de week niet aan toe gekomen ben.”

 

Bedankt voor dit kijkje in jouw week, Raymond!

Voor Xella zoeken wij twee Construction Supervisors! Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen Xella? Bekijk hieronder dan de vacatures of app of bel met David Vink via +31620455186.

> Construction Supervisor Nederland (meerdere regio’s)

Construction Supervisor Regio België, Brussel