Home > Nieuwe baan tijdens de coronacrisis

Nieuwe baan tijdens de coronacrisis

Jasper van der Paardt is op 1 april begonnen met zijn nieuwe baan bij Caotech. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn ervaring met het wisselen van baan tijdens de coronacrisis.

Even voorstellen

“Ik ben Jasper, 30 jaar en ik woon samen met mijn gezin in Beverwijk. Na mijn studie Industrieel Product Design ben ik als Technical Support Engineer begonnen bij een MKB in de roltrappenbranche. Daar was ik het technisch aanspreekpunt voor de klant. Daarna ben ik als Sales Engineer bij een groter bedrijf gaan werken, met wereldwijd 400 man in dienst. In deze periode ben ik erachter gekomen dat een groot bedrijf minder goed bij mij past. Ik wil problemen zo snel mogelijk oplossen en snel resultaat boeken, en dat ging erg stroef bij een groot bedrijf met een bureaucratische structuur. Bij een klein bedrijf gaat dat toch een stuk eenvoudiger. Dus toen ik door Onsite Professionals werd benaderd voor de functie van Sales Engineer / Projectmanager bij Caotech is het balletje gaan rollen. Daar ben ik sinds 1 april werkzaam.”

 

Hoe was het om in tijden van het coronavirus afscheid te nemen bij jouw oude werkgever?

“In de weken voordat ik wegging bij mijn vorige werkgever kwam de omslag waarbij iedereen zo veel mogelijk thuis ging werken en we met minimale bezetting op kantoor aanwezig waren. Dit betekende dat ik een klein afscheid had met mijn afdelingsmanager, de sales support assisstant en een sales engineer. Het afscheidsgesprek was er dus wel, maar dat was toch anders dan met zijn allen. Wel heb ik via Zoom afscheid genomen van de hele afdeling.”

 

Heb je vanwege de coronacrisis nog twijfels gehad om van baan te wisselen?

“Nee, helemaal niet. Ik had een punt gezet achter mijn vorige baan en ik heb nooit gedacht dat ik misschien de verkeerde keuze had gemaakt. Wel heb ik in de tussentijd diverse keren contact gehad met de directeur van Caotech. Ik was benieuwd hoe het ervoor stond en op welke manier ik kon beginnen met mijn nieuwe baan. Hij vertelde openlijk over wat de stand van zaken was binnen het bedrijf en hoe ze ervoor stonden in deze coronacrisis. Samen zijn we op zoek gegaan naar een juiste invulling van het inwerktraject. Ook heb ik in de tussentijd nog regelmatig contact gehad met Onsite Professionals. De betrokkenheid en steun die werd geboden in deze tijd vond ik erg fijn.”

 

Hoe zien jouw werkdagen er nu uit?

“De eerste twee weken was ik vier dagen werkzaam op kantoor, en dat is nu rond de 3 dagen op kantoor en 2 dagen thuis geworden. Ik probeer een balans te vinden om zo veel mogelijk op kantoor te zijn zonder dat er sprake is van overbezetting. Dit gaat nu allemaal net even anders dan normaal. Ik ben naar Caotech toe gekomen met een bepaald beeld en doel maar dat laat nog even op zich wachten. Maar daar tegenover staat dat ik nu heel erg de diepte in kan gaan en de machines goed kan leren kennen. Door nu technisch de diepte in te gaan zorg ik ervoor dat ik een goede basis weet te leggen. Ik neem oude projecten van begin tot eind door en neem hier belangrijke punten uit mee. Ik bekijk wat moeizaam verliep, of wat beter zou kunnen. Daarnaast bied ik de afdeling spare parts ondersteuning op technisch vlak. Ik bekijk welke vragen herhaaldelijk worden gesteld en hoe erop wordt gereageerd. Zo kan ik vragen bundelen en vastleggen zodat het voor ons allemaal makkelijker wordt. Dat is iets waar je in deze tijd dieper op in kunt gaan.”

 

Wat zou jij iemand willen meegeven die in deze tijd van baan wisselt?

“Laat je niet beïnvloeden door het negatieve van de coronacrisis. Het zou kunnen zijn dat je in een andere werkomgeving terechtkomt en je het takenpakket niet kunt uitvoeren zoals je in gedachten had, maar dat biedt juist kansen. Kijk naar wat er wel mogelijk is, en pak dat met beide handen aan. Je kan je blijven ontwikkelen, dat hoeft zeker niet stil te staan. Er zijn genoeg werkzaamheden waarmee je jezelf kunt verrijken om uiteindelijk je dagelijkse werkzaamheden beter uit te voeren.”

 

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk onze vacaturepagina