Home > Ervaringen > Antoinette Wolters

Antoinette Wolters

Antoinette Wolters is Manager Training & Development bij Onsite Academy. Ter versterking van het team zijn wij op zoek naar een Programma Coördinator Training & Ontwikkeling. Antoinette vertelt ons meer over het bedrijf en deze baan.

Kan je iets over jezelf vertellen?
“Ik ben inmiddels 25 jaar werkzaam in de dienstverlening voor de industrie, bouw en infra. Daar klopt mijn hart voor. Ik ben graag werkzaam in projecten waar ik bedrijven kan helpen om beter te functioneren. Privé breng ik graag tijd door met mijn gezin, ik ben getrouwd met Mike, we hebben 2 grote dochters en inmiddels nemen zij ook aanhang mee, dus dat is een gezellige boel. In mijn vrije tijd ben ik bestuursvoorzitter van een groot popkoor waarin ik zelf ook zing.”

Kan je iets vertellen over jouw werkzaamheden?
“Ik ben in 2005 begonnen Ranger Human Capital en heb in de afgelopen 15 jaar hele diverse rollen vervuld. In 2013 heb ik meegeholpen aan de oprichting van zusterorganisatie Onsite Academy. We zijn destijds gestart met het trainen van de technici die we in dienst hadden en detacheerden bij onze opdrachtgevers. Dat resulteerde in aanvragen van opdrachtgevers om hun eigen medewerkers ook te gaan trainen op het gebied van soft skills. Dit zijn we toen verder gaan uitbouwen.

De afgelopen 7 jaar heb ik mij toegelegd op trainen, programma’s vormgeven en managen en teams begeleiden. Mijn huidige verantwoordelijkheid omvat alle trainings- en ontwikkelingsactiviteiten. Vanuit deze rol wil ik mijn focus leggen op het verder ontwikkelen van onze dienstverlening en het verwerven van nieuwe opdrachten. Ik wil ons succes en de groei voortzetten en daarvoor moet onze afdeling verder worden uitgebreid. Dit is de reden waarom de functie van Programma Coördinator is ontstaan.”

Kan je wat vertellen over Onsite Academy, wat doen jullie precies?
“Onsite Academy biedt training en begeleiding aan managers en professionals in de industrie, bouw en infra op het gebied van ontwikkeling van zowel soft als hard skills. Dat kan op maat gemaakt in de vorm van een incompany programma of in een van onze bestaande programma’s waar deelnemers individueel op kunnen aanhaken. We bieden dus programma’s op maat en gestandaardiseerde programma’s. Daarnaast verzorgt Onsite Academy onboarding programma’s, dat doen we ook voor de kandidaten die zijn geworven door Onsite Professionals en Ranger Human Capital.”

Wat vind jij het meest bijzonder aan jouw baan?
“Het is heel bijzonder dat ik het vertrouwen krijg van opdrachtgevers om te helpen bij de ontwikkeling van hun medewerkers. Ik zie veel bedrijven van binnen en mag nadenken over de ontwikkeling. Ook de persoonlijke kant van mijn baan vind ik bijzonder. Omdat er ruimte is voor maatwerk staat de behoefte van de opdrachtgever bij ons op de eerste plaats.”

Wat heb jij in 2019 bereikt waar je trots op bent?
“Ik erg trots op het landelijk leiderschapsprogramma dat we hebben neergezet voor onze opdrachtgever Xella. We hebben 90 managers en professionals getraind op diverse niveaus met een deskundig en fijn projectteam. Organisatorisch was dat een flinke uitdaging, maar het resultaat mag er zijn! Ondertussen zijn we een jaar verder en zien we beweging. Het programma heeft impact gehad en je hebt echt iets kunnen betekenen. Ik ben er trots op dat we de expertise en de partners in huis te hebben om dit neer te zetten.”

En hoe zie je 2020 voor je?
“Dit jaar wordt een uitdagend jaar. We groeien verder met de incompany programma’s, onze eigen talent development programma’s en de onboarding. De inrichting hiervan wordt een hele kluif en daar hebben we extra capaciteit bij nodig. De inzet van nieuwe expertise zowel inhoudelijk en organisatorisch is daarbij van harte welkom! In 2020 richten we ons met de hele Ranger groep op het duurzaam werven en ontwikkelen. Hiervoor gaan we veel mensen trainen, daar kijk ik erg naar uit.”

Wat is het gaafste project dat je hebt mogen begeleiden?
“Bij gelegenheid ben ik de afgelopen 2 jaar trainer geweest in het talent development programma. Ik krijg erg veel energie van het werken met jonge, ambitieuze professionals. Het internationale programma dat we hebben uitgevoerd voor Solidus was ook een bijzondere uitdaging. We hebben voor hen trainingen in Spanje, Frankrijk Engeland en Nederland mogen organiseren met een internationaal trainersteam.”

Wat is in jouw ogen de grootste uitdaging voor de Programma Coördinator?
“Je mag zelf mee vorm gaan geven aan de rol van Programma Coördinator. Er liggen uitdagingen op het gebied van het begeleiden van deelnemers, het coördineren van projecten en commerciële activiteiten. Die combinatie is bijzonder en maakt het een hele diverse rol. De grootste uitdaging wordt om inhoud te verbinden met coördinatie en klant.”

Wij zijn op zoek naar een Programma Coördinator. Meer weten? Bekijk de vacature of neem contact op met Ton Hendriks: 06-22417014.