Home > Ervaringen > Anton van Dooren

Anton van Dooren

Anton van Dooren is Managing Director bij Van Thiel United, waar hij al sinds 1990 werkzaam is. In zijn vrije tijd gaat hij graag wielrennen en is hij druk bezig rondom zijn huis. Ter uitbreiding van zijn team zijn wij op zoek naar een Aankomend Technisch Manager.

Kan je wat vertellen over jouw werkzaamheden bij Van Thiel United?
“Wij houden ons bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van steigermaterialen, daarbij richten wij ons met name op losse buizen en koppelingen. Ondertussen ben ik hier sinds 1990 werkzaam. Nadat ik begon in de techniek, ben ik vanuit daar richting de productie gegaan. Ondertussen ben ik de Managing Director. Ik richt me vooral op de algemene zaken die met de techniek, projecten en productontwikkeling te maken hebben. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een Aankomend Technisch Manager.”

Hoe ziet het team van de Aankomend Technisch Manager eruit?
“Je komt te werken in een klein team waar ook ik onderdeel van ben. Verder bestaat het team uit een collega die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de machines en installaties, iemand die zich bezighoudt met de kwaliteitszaken, iemand van de productie en één engineer. Ik zal, vooral in het begin, veel samen gaan met de Aankomend Technisch Manager. We zijn een klein bedrijf en hebben allemaal onze eigen inbreng. Dit zorgt voor een fijne, informele sfeer. Iedereen is welkom bij elkaar voor vragen, we willen elkaar met z’n allen vooruit helpen.”

Kan je wat vertellen over de werkzaamheden van de Aankomend Technisch Manager?
“Als Aankomend Technisch Manager zullen jouw werkzaamheden uit een aantal aandachtsgebieden bestaan. Enerzijds ben je bezig met projecten om het bestaande productieproces te optimaliseren. Dit gebeurt aan de hand van het aanpassen van machines en/of producten. Anderzijds zal je je bezig houden met de aansturing van de implementatie van nieuwe machines. Daarnaast is het ook mogelijk een focus te leggen op productontwikkeling.”

Wat is de allerbelangrijkste eigenschap die de Aankomend Technisch Manager moet bezitten?
“Het is belangrijk dat je het overzicht weet te bewaren. We werken vaak in projecten waarbij meerdere wegen naar Rome leiden. Het is belangrijk dat jij daarbij het overzicht bewaart en de gevolgen van bepaalde keuzes kunt overzien. Daarop aansluitend is heldere communicatie essentieel. Dat wil zeggen dat je de collega’s vertelt waarom de keuzes worden gemaakt.”

Wat voor projecten zijn dat?
“Een voorbeeld van een actueel project is de productielijn die we voor een klant hebben gemaakt. Dat begint in kleine aantallen, maar al snel zijn we op zoek naar stappen om de productie efficiënter te maken. Op deze manier kunnen we sneller schakelen en hebben we een lagere kostprijs.”

Wat maakt Van Thiel een leuke werkgever?
“Er heerst een ontspannen sfeer binnen het bedrijf en er liggen continu nieuwe uitdagingen wat betreft de optimalisatie en verbetering van het proces. Techniek is gewoon het mooiste vak wat er bestaat! Er zijn hier zo veel uitdagingen, hier kan je als technicus je hart echt ophalen.”

 

Wil jij als Aankomend Technisch Manager aan de slag bij Van Thiel United? Bekijk de vacature of neem voor meer informatie contact op met Lydia Geelen: 06-17312322.