Home > Ervaringen > Antoon van der Sterren

Antoon van der Sterren

Antoon van der Sterren werkt al bijna 12 jaar met veel plezier bij Vencomatic. Als Supervisor komt hij veel bijzondere projecten tegen. Ter uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een International Supervisor.

Kan je wat over jezelf vertellen?
“Ik woon in America in Limburg, ik ben getrouwd, ik heb een zoon van 11 jaar en een dochter van 15 jaar. Ook hebben we twee honden en twee katten. Mijn hobby’s zijn voetballen, af en toe een pijltje gooien en ik heb een PSV-seizoenskaart.”

En wat doe je precies bij Vencomatic Group?
“Bij Vencomatic Group ben ik Supervisor/Service Monteur. Ik ga regelmatig met de nieuwe International Supervisor samenwerken, we worden collega’s en komen in hetzelfde team te werken. We hebben met het team regelmatig onderling contact. Meestal zien we elkaar op maandag of vrijdag op het kantoor, en in de tussentijd hebben we veel contact via de groepsapp. Ook hebben we twee keer per jaar supervisor dagen, dat is erg leuk!”

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?
“Ik ben een ochtendmens dus ik begin graag op tijd. Normaal is dat rond 7 uur. Volgende week ga ik naar Frankrijk, dan ga ik al om 5 uur weg. Maar dat is niet verplicht, je mag het zelf indelen. Het werk is flexibel, en in goed overleg is veel mogelijk. Als ik dan in Frankrijk aankom maak ik eerst een rondje door de stal, maak ik een praatje met de voorman, en neem ik alles door. Dan ga ik ’s avonds naar het hotel, soms werk ik dan nog even mijn mail bij.”

En wat is het gaafste wat je hebt meegemaakt?
“Moeilijk te zeggen! Elk project heeft wel iets aparts. Grote projecten zijn altijd leuk; bijvoorbeeld 10 stallen in 5 weken met 50 man. Het leukste project was in Luxemburg, toen werkten we met verstandelijk gehandicapten. Dat was echt een week om niet te vergeten! In Europa werk je meestal met vaste montageploegen en buiten Europa met lokale mensen en andere culturen. Bijvoorbeeld in Algerije, daar hebben ze een ander geloof. Ik vroeg ze donderdag of ze vrijdag konden werken: maar dat was natuurlijk hun gebedsdag. Maar als je het respectvol aanpakt willen ze veel voor je doen. Een aantal jongens zijn toen ’s ochtends komen werken, voor het bidden. Maar het gaat twee kanten op, zo vroegen zij toen of dat ik op zondag kon werken. En op de locaties waar je zit kan je natuurlijk de omgeving gaan verkennen in je vrije tijd.”

Hoe is de sfeer bij Vencomatic Group?
“De sfeer is goed, er is echt teamverband. De projectleiders doen hun werk vanuit kantoor, maar je hebt altijd goed contact met hen. Dit is altijd heldere communicatie: als er een probleem is, dan is er meteen contact. Als het dan een te groot probleem blijkt te zijn gaat de projectleider met de klant overleggen. Daarin heeft de Supervisor natuurlijk een adviserende rol.”

Wat maakt Vencomatic Group een fijne werkgever?
“De flexibiliteit, de vrijheid. Ik hoef niet voor elke aanpassing te bellen. Vorige week in Frankrijk zat er een verkeerde tekening bij, de putmaat die erop stond was van de verkeerde stal. Dan lossen we het gewoon zelf op. Ook de vrijheid van het reizen: je kan dan doen en laten wat je wilt. Daarna moet je natuurlijk netjes de bonnetjes indienen en dan is het goed. Het is een sociaal bedrijf, als je vrij nodig hebt krijg je het gewoon. Toen mijn zoon ongeveer één jaar oud was, was hij ziek. Toen wilde ik naar het ziekenhuis en dat was meteen goed. Ze hebben veel vertrouwen in de werknemers, dat is heel fijn.”

Waardoor ga je met goede zin naar je werk?
“Het werk wat we doen is gewoon het leukste werk. Je maakt met z’n allen iets voor anderen, en je maakt daar andere mensen gelukkig mee.”

Waardoor vertrek je tevreden?
“Als we op schema liggen, dus als het allemaal is gelukt die dag. Al kijk ik eigenlijk vaker van week naar week.”

Wat zou je tegen iemand die deze functie overweegt zeggen?
“Dat je veel vrijheid hebt. Er wordt niet permanent gekeken naar wat je aan het doen bent, dus je hebt veel zelfstandigheid. Je moet wel stressbestendig zijn. Door het reizen kom je in contact met verschillende culturen en werk je samen met de lokale mensen, dat is natuurlijk heel gaaf!”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Vencomatic Group? Wij zijn op zoek naar een International Supervisor. Neem voor meer informatie gerust contact op met David Vink: 06-20455186.