Home > Ervaringen > Arjen Plomp

Arjen Plomp

Arjen Plomp (41) werkt al 12 jaar als Sales Manager bij Codipack Nederland. In deze blog vertelt hij over zichzelf, over zijn werk en hij geeft ons een beeld over de sfeer binnen Codipack.


Kun je wat over jezelf vertellen?
“Ik ben geboren in Overijssel, daar heb ik tot mijn twaalfde gewoond. Toen ben ik verhuisd naar Weert, en daar woon ik nu nog steeds. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. In mijn vrijetijd ga ik graag wielrennen en bezoek ik samen met mijn vrienden regelmatig concerten. Vanwege COVID-19 is dat op dit moment helaas niet mogelijk. Een van mijn laatste concerten eerder was die van Pearl Jam in de Ziggo Dome. Ik werk als Salesmanager bij Codipack Nederland, onderdeel van de Codipack Group.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Dat varieert per dag. Ik heb ongeveer 7 afspraken in de week. Deze afspraken doe ik altijd zelf, we streven er namelijk naar om altijd zelf de kennis te hebben over alle specialismen. De afspraken die ik heb zijn heel divers, deze variëren van offertes bespreken tot het geven van demonstraties. Naast de afspraken die extern plaatsvinden werken we alle offertes zelf uit. Doordat we dit zelf uitwerken zijn we onderscheidend ten opzichte van de concurrentie. De rest van de tijd ben ik druk met telefoneren, het opvolgen van lopende offertes, het maken van nieuwe afspraken en het coachen van mijn team.

Wat was je leukste werkdag of ervaring?
“Ik heb meerdere bijzondere werkdagen gehad. Eén daarvan is dat ik in Europa een heel groot project mocht doen dat vervolgens met succes is verkocht aan vier landen. Gezamenlijk met vier collega’s en de directeur kwamen we samen tot het sluiten van een deal. Het is een geweldig gevoel om met goed teamwork te komen tot een order.”

Hoe is de sfeer bij Codipack?
“Codipack is een warme organisatie, het is een echt familiebedrijf. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen en dat is om de klant zo goed mogelijk te helpen door goed werk te leveren. Mijn collega’s zijn behulpzaam en ondernemend. Als je een goed idee hebt kun je dat altijd in de groep brengen. Omdat er korte lijnen zijn binnen Codipack kunnen goede ideeën ook daadwerkelijk worden doorgevoerd. Daarnaast wordt er, onder het motto: ‘hard werken doordeweeks en hard ontspannen in het weekend’, veel waarde gehecht aan het privéleven van de werknemers.”

Wat zou je zeggen tegen iemand die de functie Accountmanager overweegt?
“We zijn een kleine firma met sterke groeiambities. Daarom zoeken wij iemand die wil groeien en ondernemen binnen de organisatie. Je krijgt daarin alle vrijheid en steun. Een ondernemend persoon is bij ons dus aan het goede adres. Daarnaast is het belangrijk dat je makkelijk en goed kunt communiceren.”

Meer weten over functie van Accountmanager bij Codipack? Wij zijn op zoek naar een Accountmanager voor de regio Noordoost Nederland

Bekijk de vacature of neem gerust contact op met Lydia Geelen: 06-17312322.