Home > Ervaringen > Bas van Rootselaar

Bas van Rootselaar

Bas van Rootselaar (39) is Accountmanager bij Codipack Nederland. Hij vertelt ons meer over zijn werk en de beschikbare vacature voor Accountmanager.

Kan je wat over jezelf vertellen?
“Ik ben geboren en getogen in Zoetermeer, ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Mijn grootste hobby is voetbal. Dat doe ik al bijna 30 jaar bij dezelfde club. Ook volg ik de Formule 1 al bijna net zo lang, en sinds de komst van Max zijn de zondagen weer erg boeiend. Tot slot wordt ook mijn hobby barbecue langzaamaan een passie. Tussen deze hobby’s door werk ik sinds oktober als Accountmanager bij Codipack, en dat bevalt erg goed.”

Hoe vond je het om als Accountmanager bij Codipack aan de slag te gaan?
“Codipack voelde direct als een warm bad en ik had er natuurlijk veel zin in. Ondanks dat ik ervaring had in deze branche, was deze specifieke tak van sport nog redelijk onbekend. Hierin ben ik goed begeleid. Er werd veel tijd vrijgemaakt om mij op weg te helpen. In eerste instantie ben ik veel samen met mijn collega’s op pad gegaan en hebben we een aantal projecten samen opgepakt. Na de eerste drie maanden begon ik mijn eigen weg te vinden, en ondertussen zijn we goed bezig. Onderling hebben we nog dagelijks contact om te sparren en van gedachten te wisselen. Dat gaat helemaal prima, ik heb veel plezier in mijn werk.”

Wat doe je precies als Accountmanager bij Codipack?
“Mijn dagen zijn erg divers. Het uitgangspunt is 7 tot 8 afspraken per week. Verder werk ik regelmatig vanuit huis, omdat de kantoren in Eindhoven en Olen niet om de hoek liggen. Wanneer ik thuis werk ben ik bijvoorbeeld bezig met de administratie en het maken van offertes. Ook prospectie hoort daarbij. Daarnaast ben ik eens in de twee weken aanwezig op het kantoor in Olen. Dan heb ik overleg met het projectteam.”

Wat maakt deze baan zo leuk?
“Sales is leuk. Al helemaal met een mooi bedrijf achter je en goede producten om te verdelen. En die hebben we! Een mooie range aan producten met unieke eigenschappen ten opzichte van de concurrentie. Daarnaast is het interessant dat je bij veel verschillende bedrijven een kijkje in de keuken neemt. Dat levert bijzondere ervaringen op!”

Ben jij vaak in contact met jouw collega’s?
“Ik heb vrijwel dagelijks contact met de Sales Manager. Daarnaast heb ik ook regelmatig contact met andere takken van het bedrijf, zoals de afdeling supplies, het projectteam en de IT afdeling. Ook zal ik vaak contact hebben met de nieuwe Accountmanager.”

Hoe vind jij het om bij Codipack te werken?
“Er heerst hier een hele fijne sfeer, het is een gezellige club mensen. Codipack vindt het belangrijk dat de goede sfeer wordt behouden. Daarom werken we onder het motto: ‘hard werken, maar ook hard ontspannen’. Zo worden er regelmatig activiteiten geregeld. Eens per jaar wordt er een skivakantie georganiseerd, dan gaan we met een leuke club een lang weekend naar Oostenrijk om te skiën! Een andere doe-activiteit is het weekendje fietsen. Afzien in de Ardennen, maar vooral lol maken.”

Meer weten over functie van Accountmanager bij Codipack? Wij zijn op zoek naar een Accountmanager voor de regio Apeldoorn, Utrecht en Nijmegen en een Accountmanager voor de regio Limburg

Neem voor meer informatie gerust contact op met Lydia Geelen 06-17312322.