Home > Ervaringen > Berry Krouwel

Berry Krouwel

Berry Krouwel (55) is Algemeen Directeur bij Stam & Co Infratechniek. Hij vertelt ons meer over het bedrijf, zijn visie en over de rol van de Contractmanager.

Kan je wat over jezelf vertellen?

“Ik kom uit Ede, ik ben getrouwd en heb een dochter van 18 jaar. Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd, en de laatste jaren ben ik werkzaam geweest in een aantal leidinggevende posities bij grotere bedrijven. Sinds 1 november ben ik werkzaam bij Stam & Co. Daar ben ik Algemeen Directeur.”

Wat doet Stam & Co precies?

“Wij zijn werkzaam in de ondergrondse infrastructuur. Daarbij kan je denken aan bijvoorbeeld ondergrondse kabels en gasleidingen. Deze leidingen leggen we en sluiten we aan. Een voorbeeld van een opdrachtgever waarvoor wij werken is Liander, dat is onze grootste klant, maar we zijn ook actief voor Prorail met onze railunit en met onze telecomunit voor diverse opdrachtgevers

Wat speelt er zoal bij Stam & Co in 2020?

“We hebben vorig jaar een aantal verbetertrajecten in gang gezet die we in 2020 verder vorm gaan geven. Sinds 1 januari hebben we een nieuw ERP-systeem. Daar zullen we nog een aantal automatiseringsslagen in gaan maken. Daarnaast zijn we ons heel sterk aan het ontwikkelen op kwaliteitsgebied. We willen voor aanvullende certificeringen zorgen in de gehele organisatie omdat we kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Ook zijn we bezig met een aantal andere verbetertrajecten, zoals de ontwikkeling van onze eigen mensen op het gebied van UAV-GC en het inrichten van een eigen professioneel contractmanagement.”

En hoe zie jij de rol van de Contractmanager daarin?

“De rol van de contractmanager moet nog deels worden vormgegeven. Het is namelijk zo dat we op dit moment een aantal grote contracten hebben lopen waarin onze Projectleiders de afwijkingen bespreken met de klant. Dit betekent dat onze Projectleiders contact hebben met zowel de Contractmanager als de Projectmanager van de klant. Dat willen wij gaan scheiden. Je wordt eigenlijk de sparringpartner van de Contractmanager van de klant. Daarnaast denk je onder andere mee in onze aanbestedingen en geef je onze eigen Projectleiders adviezen.”


Wat wordt de grootste uitdaging voor de Contractmanager?

“De grootste uitdaging is om er met behulp van jouw argumenten voor te zorgen dat de opdrachtgever wordt overtuigd van jouw gelijk. Dit bereik je door intern alle juiste gegevens boven tafel te krijgen, overzicht te houden over de contracten en ervoor te zorgen dat je op de juiste momenten de juiste keuzes maakt.”

Wat maakt Stam & Co een leuk bedrijf om voor te werken?

“Stam & Co is een platte organisatie waar een informele werksfeer heerst. We bieden veel ruimte voor ontwikkeling van onze medewerkers. Zo geven we individuele ontplooiingsmogelijkheden, maar ook bijvoorbeeld groepstrainingen. We hebben de ontwikkeling van onze medewerkers hoog in het vaandel staan. Lijkt de functie van Contractmanager je een leuke uitdaging? Dan nodig ik je van harte uit om met ons om tafel te zitten en het zelf te ervaren!”

 

Voor Stam & Co zijn wij op zoek naar een Contractmanager. Bekijk de vacature of neem voor meer informatie contact op met Ton Hendriks: 06-22417014