Home > Ervaringen > Caron de Kok

Caron de Kok

Voor Frencken zijn wij op zoek naar een Quality Assurance Engineer. Wij spraken Caron de Kok over deze mooie uitdaging en Frencken als werkgever.

Even voorstellen..
Caron is 26 jaar geleden begonnen bij Frencken. Hier begon hij in de machinefabriek als bankwerker. Caron besloot door te studeren en heeft zijn passie nu gevonden in de functie van Quality Assurance Engineer.

Wat houdt jouw baan als Quality Assurance Engineer in?
“Als QA Engineer heb ik veel klantcontact en ben ik verantwoordelijk voor het oplossen van problemen. Het gaat hierbij om grote problemen en dagelijkse kwaliteitsproblemen. Als QA Engineer moet je kunnen meepraten en –denken over verschillende technische zaken. Niet alleen met de klant, maar ook binnen Frencken zelf. Binnen de organisatie hebben we contact met bijvoorbeeld Monteurs, Supply Chain, Productie en Mechanical Enigneers en het bedrijfsbureau. Erg afwisselend dus. We proberen echt een gesprekspartner te zijn en daar ook de lead in durven te nemen.

Daarnaast is flexibiliteit binnen de rol van belang. Je moet snel kunnen schakelen, je prioriteiten kunnen stellen en het belang van bepaalde zaken voor kunnen trekken. Het leveren van een bijdrage binnen verschillende bedrijfsonderdelen en het schakelen daartussen is voor mij een grote motivatie. Elke dag kent een nieuwe uitdaging!”

Wat doet Frencken precies?
“Frencken werkt samen met klanten om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen. Deze oplossingen komen in de vorm van mechanica, elektronica en software. Binnen Nederland kent Frencken twee locaties: Eindhoven en Reuver. “In Eindhoven werken tussen de 300 en 400 medewerkers. De sfeer is hier goed! Er heerst een open sfeer, de collega’s staan voor elkaar klaar en ondersteunen elkaar waar nodig. Bij Frencken worden jaarlijks ook verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan een barbecue met alle collega’s, sportactiviteiten en het vieren van het Sinterklaasfeest met alle kinderen op kantoor.”

Wat maakt Frencken een goede werkgever?
“Voor mij persoonlijk komt dat door de flexibiliteit, de open sfeer en de ontwikkeling die Frencken kent op het technologisch gebied. We willen de beste in de markt zijn en het geeft een goed gevoel dat een organisatie zich wil ontwikkelen en wil meegroeien met de markt. Dat geeft natuurlijk ook meer zekerheid voor in de toekomst.”

Waar ligt de uitdaging?
“De uitdagingen liggen in een stuk procesverbetering. Niet alleen binnen Frencken zelf maar ook bij onze leveranciers. Daarnaast wordt de verwachting van de klant steeds hoger. Klanten streven naar een 100% acceptatielevel. Voor ons dan ook de uitdaging om naar verwachting te leveren en waar mogelijk, de vraag van klant al voor te zijn.”

Wat zou je tegen iemand die deze functie overweegt zeggen?
“Er komen nieuwe collega’s en er gaan collega’s, maar er komen altijd nog oud collega’s terug naar Frencken. Frencken biedt je kansen en uitdagingen, helpt je deze te pakken en ondersteunt iedereen in zijn of haar ontwikkeling! Dat maakt Frencken een geweldige organisatie.”

Ben jij benieuwd naar deze uitdaging? Bekijk de vacature of neem voor meer informatie contact op met David Vink: 06-20455186, hij vertelt je er graag meer over!