Home > Ervaringen > Christian Lambert

Christian Lambert

Christian Lambert werkt al 19 jaar bij Van Wijnen waar hij Hoofd Applicatiebeheer is. Hij woont in Duitsland, heeft 4 kinderen en gaat in zijn vrije tijd graag sporten. Hij vertelt ons meer over zijn werk, het bedrijf Van Wijnen en de beschikbare vacature voor BIM applicatiebeheerder.

Wat maakt jouw werk zo leuk?
“Van Wijnen is op dit moment bezig met heel veel nieuwe ontwikkelingen rondom ICT. Dat is heel breed, een transitie voor het hele bedrijf. Daarnaast is Van Wijnen bezig met het bouwen van fabrieken voor de woningbouw. In deze fabrieken speelt robotisering een grote rol. Dat dat nu ook in de bouwwereld gaat gebeuren is vrij uniek. Dat hoor je niet vaak en het is bijzonder om daar aan mee te mogen werken. Daarnaast zorgt het team waarin ik werkzaam ben voor veel werkplezier.”

Hoe ziet dat team eruit?
“De afdeling applicatiebeheer bestaat op dit moment uit 3 applicatiebeheerders. Dat is een programmeur, een financieel applicatiebeheerder die zich bezighoudt met de financiële aspecten van ons ERP-systeem en ikzelf. Ter versterking van dit team zijn wij op zoek naar een BIM applicatiebeheerder. De sfeer in het team is heel goed. Ondanks deze tijd houden we goed contact met elkaar via online meetings. We hebben elke woensdag overleg met de afdeling, en daarnaast spreken we elkaar veel over projecten waarmee we bezig zijn. We zijn een hecht team en weten het van elkaar wanneer er iets speelt, zodat we daarop in kunnen haken.”

Hoe ziet het inwerktraject er voor de nieuwe BIM applicatiebeheerder straks uit?
“Wat wij normaal gesproken doen is dat wij een traject plannen waarin je kennismaakt met de verschillende belangrijke afdelingen in ons bedrijf. Dat begint nu dus met een virtuele rondleiding door ons kantoor. Dat betekent dus ook dat je wordt gefaciliteerd met apparatuur en dergelijke. In de eerste week laten we je zien hoe alles in elkaar zit, waar je wat kan vinden en wat je nodig hebt voor je dagelijkse werk. Daarna is het een kwestie van doen en ga je aan de slag. Daarbij zal ik je ondersteunen wanneer dat nodig is.”

Wat wordt de grootste uitdaging voor de nieuwe BIM applicatiebeheerder?
“Je hebt veel te maken met onze BIM Managers. We hebben 5 regio’s en elke regio heeft een BIM Manager. En eigenlijk zijn dat jouw contactpersonen naar de regio’s toe. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat de bevindingen en wensen van de eindgebruikers bij jou terecht komt. Met deze 5 BIM Managers zit je in een werkgroep met een wekelijks overleg. Het is niet zo dat je leidinggeeft aan deze BIM Managers maar je coördineert wel de ontwikkelingen en werkprocessen. Ook communiceer jij rechtstreeks met Autodesk over aanstaande ontwikkelingen en wensen. Dat betekent dat je overtuigingskracht moet hebben en dat je vanuit je kennis en kunde een gerespecteerd persoon bent. Je moet echt stevig in je schoenen staan.”

Waarop ben jij het meest trots dat je bereikt hebt?
“4 jaar geleden zijn wij van overgegaan naar een nieuw ERP-systeem. We hadden een planning opgesteld om dat binnen 9 maanden te doen. Onze ERP leverancier dacht dat dit niet zou gaan lukken. Maar we hebben het toch waargemaakt in 9 maanden met de steun van de hele organisatie. We hebben daar heel hard voor gewerkt. In één weekend zijn wij gemigreerd. De collega’s hebben vrijdags het oude systeem afgesloten en op maandag een compleet nieuw ERP systeem opgestart en alles werkte gewoon. Dat was een heel mooi moment.”

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die deze functie overweegt?
“Werken bij Van Wijnen betekent werken bij een mooi, open en eerlijk bedrijf. Je ziet bij ons op de ICT afdeling niemand rondlopen met een stropdas of iets dergelijks. De cultuur die hier heerst is heel open en eerlijk. Je kan altijd bij je leidinggevende binnenkomen als je een probleem hebt, iedereen staat je gewoon te woord. Het is gewoon een heel mooi bedrijf om voor te werken!”

Voor Van Wijnen zijn wij op zoek naar een BIM Applicatiebeheerder. Bekijk de vacature of neem voor meer informatie contact op met David Vink: 06-20455186.