Home > Ervaringen > Derk te Bokkel

Derk te Bokkel

Derk te Bokkel is sinds ongeveer een jaar Directeur R&D ad interim bij Moba. In dit interview vertelt Derk ons meer over het bedrijf Moba en de beschikbare vacature voor CE Specialist / Specialist machineveiligheid.

Kan je ons wat meer vertellen over het bedrijf Moba?
“Moba is producent van apparatuur voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. De hoofdvestiging bevindt zich in Barneveld, daar produceren we eiersorteermachines en zijn ongeveer 600 mensen werkzaam. Daarnaast hebben we nog een productiebedrijf in Italië waar eierverwerkingsmachines worden gebouwd, en hebben we servicevestigingen over de hele wereld waar nog zo’n 250 mensen werkzaam zijn. Het leuke van Moba is dat we een middelgroot bedrijf zijn dat echt aan de wereldtop meespeelt. En we zijn ondertussen met allerlei interessante ontwikkelingen bezig.”

Welke ontwikkelingen zijn dat?
“Wij zijn wereldmarktleider in eiersorteermachines, en op dat gebied zijn wij bezig met heel interessante ontwikkelingen. Bij de eiersorteermachines horen allerlei sensoren die de kwaliteit, grootte en het gewicht van het ei beoordelen, om de eieren te sorteren naar kwaliteitsklasse. Daarbij gebruiken we vision technology, artificial intelligence en lasertechnologieën. Wij blijven ons op deze gebieden sterk ontwikkelen.”

Hoe ziet de afdeling R&D eruit?
“Het R&D-team bestaat uit 3 disciplines: mechanisch, hardware en software. Binnen deze disciplines zijn zo’n 125 werknemers ingedeeld, verdeeld over een 7-tal productgroepen. Op de afdeling wordt over het algemeen hard gewerkt maar kan je zeker ook lachen. De sfeer is goed. Dat geldt eigenlijk voor Moba over het algemeen. Je hebt goedwillende collega’s en er is een laag verloop.”

Hoe gaat een dag er voor de CE Specialist / Specialist machineveiligheid uitzien?
“De precieze invulling daarvan is natuurlijk persoonlijk, maar er zijn wel een aantal werkzaamheden die sowieso langs zullen komen. Je hebt wekelijks overleg met een team van 8 CE Specialisten uit verschillende projectteams, waarbij je jouw collega’s op een coachende wijze gaat helpen met problemen waar zij in de praktijk tegenaan lopen. Je bent ook lid van de overkoepelende CE commissie, waarin vertegenwoordigers van diverse disciplines en functies binnen het bedrijf gezamenlijk het CE beleid bepalen en aanbevelingen aan de directie doen. Daarnaast zijn er beoordelingen van machinerisicoanalyses waarbij je samen met de productowner gaat kijken of de maatregelen die voorgesteld worden adequaat zijn. Om bij te dragen aan de machineveiligheid zullen er afspraken gemaakt moeten worden met de verschillende afdelingen in de organisatie, waarbij bijvoorbeeld wordt gekeken of de documentatie op orde is. En je zult regelmatig overleggen met adviseurs over opleidingen voor de medewerkers binnen Moba.”

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die deze functie overweegt?
“Moba is een ontzettend leuk bedrijf waar je inhoudelijk kunt doorgroeien. We hebben een interessant productportfolio en zijn bezig met allerlei nieuwe ontwikkelingen. Als je hier aan de slag gaat met de machineveiligheid dan weet ik zeker dat je veel voor elkaar kan krijgen. Een ontzettend leuke uitdaging dus!”

Benieuwd naar de functie voor CE Specialist / Specialist machineveiligheid? Bekijk de vacature of neem voor meer informatie contact op met David Vink: (06) – 20455186. Hij vertelt je er graag meer over!