Home > Ervaringen > Elly van Overmeire

Elly van Overmeire

Elly (48) is al 25 jaar werkzaam bij Xella, waar ze Head of Product Management is. Ze vertelt ons meer over Xella, het team waarin ze werkt en de nieuwe vacature voor Bouwtechnisch Adviseur.

Kan je wat over jezelf vertellen?

“Ik kom oorspronkelijk uit Menen, dat is een stadje in België aan de grens met Frankrijk. Nadat ik in Gent aan de universiteit Bouwkunde heb gestudeerd ben ik in Lokeren terecht gekomen. Dat ligt tussen Gent en Antwerpen in. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig. Ik ga regelmatig hardlopen of stukken wandelen. Ook houd ik ervan om uitstapjes te maken naar de Alpen!”

Wat is jouw functie binnen Xella?

“Als Head of Product Management ben ik verantwoordelijk voor de afdeling
Technical Support. Hier werken we enerzijds aan adviezen bij het helpen binnenhalen van projecten en anderzijds aan Productmanagement en Productontwikkeling. Dat gaat over het ontwikkelen van innovatieve producten en het doorontwikkelen van bestaande bouwsystemen. Ik stuur een team aan met in totaal 9 collega’s.”

Hoe ziet dat team er uit?

“In Nederland op de locatie in Vuren werken momenteel 3 collega’s uit ons adviesteam. Ook in België zitten 3 adviseurs. Ondanks dat het team is opgedeeld over twee locaties hebben we elke dag contact zodat we snel kunnen schakelen. Dit gebeurt telefonisch of door te videobellen. Naast deze 6 adviseurs zitten er nog 3 Productmanagers in het team. Om het team te versterken zijn wij op zoek naar een Bouwtechnisch Adviseur.”

Wat maakt de functie van Bouwtechnisch Adviseur zo leuk?

“Het komen tot de juiste oplossingen blijft een leuke uitdaging bij deze baan. Wij zijn vaak in competitie met ander materialen. We willen natuurlijk dat onze oplossingen beter zijn dan die van de concurrent. Ook biedt deze baan interessante doorgroeimogelijkheden. Door je te verdiepen in complexere methodieken en intern een opleiding te volgen kan er een traject worden uitgestippeld. Daarnaast voelt het werken bij Xella alsof je met één grote familie samenwerkt. Momenteel is het bedrijf veel bezig met vernieuwingen, zo is onze afdeling één van de jongste. Ook zijn we veel bezig met innovaties.”

Welke innovaties zijn dat?

“We zijn veel bezig met innovaties op het gebied van BIM. Recent hebben we op de bouwplaats nog pilots uitgeprobeerd met speciale brillen. Daarmee kunnen we BIM doortrekken naar de bouwplaats. Met behulp van deze brillen kunnen we data ophalen om deze vervolgens visueel te maken op de bouwplaats. Ik denk dat zulke innovaties niet lang op zich laten wachten. Over een tijdje lopen we niet meer met de klassieke A4-tjes op de bouwplaats rond maar gebeurt alles digitaal. Daarin proberen wij voorop te lopen!”

Benieuwd geworden naar jouw mogelijkheden binnen dit bedrijf? Wij zijn op zoek naar een Bouwtechnisch Adviseur / Junior Bouwtechnisch Adviseur voor Xella. Neem voor meer informatie contact op met Koen van der Bruggen: 06-23199749.