Home > Ervaringen > Fons Herbrink

Fons Herbrink

Fons Herbrink is Finance Manager bij Accsys. Hij is geboren en getogen in Deventer en gaat in zijn vrije tijd graag duiken, wielrennen of mountainbiken. Ter uitbreiding van zijn team zijn wij op zoek naar een Financial Controller. Fons vertelt ons meer over deze baan.

Kan je wat vertellen over het bedrijf Accsys?
“Accsys verduurzaamt hout. Dit doen wij door hout in te kopen uit Nieuw-Zeeland, dat middels een chemisch proces wordt verduurzaamd. Dit gebeurt op celniveau, waardoor het hout niet meer werkt. Accsys geeft vijftig jaar garantie bij gebruik boven de grond. Dit hout wordt met name gebruikt voor toepassingen in de bouw, omdat het geen last meer heeft van de weersinvloeden. Ik ben sinds oktober 2018 werkzaam bij Accsys, waar ik Finance Manager ben. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de afdeling Finance, ook zal ik de nieuwe Financial Controller aansturen.”

Hoe ziet jouw team eruit?
“Het team waarin ik werkzaam ben bestaat uit vier collega’s, waaronder ikzelf en de Financial Controller. De twee andere collega’s uit het team zijn voornamelijk bezig met het debiteuren en crediteuren gedeelte. We zijn dus een klein team, en proberen elkaar zo veel mogelijk aan te vullen door onze kennis met elkaar te delen.”

Hoe ziet een werkdag er voor de Financial Controller uit?
“In principe werken we tijdens vaste kantooruren, maar er is flexibiliteit wanneer dat nodig is. Omdat jij mijn rechterhand bent zullen wij regelmatig samenwerken. Je zult je veel bezighouden met de moderniseringsslag die we momenteel aan het maken zijn. Doordat we nu nog op ouderwetse methoden werken kunnen we veel tijd winnen door onze processen te moderniseren en automatiseren. Hier zal jij, als Financial Controller, je bijdrage in kunnen leveren. Daarbij houd ik toezicht en zal ik jou helpen waar nodig.”

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die de Financial Controller moet bezitten?
“Omdat we in een vrij klein team werken is het belangrijk dat je een teamplayer bent. We helpen elkaar wanneer dat nodig is, dit betekent dat we af en toe werkzaamheden van elkaar overnemen. Daarnaast hanteren we hoge kwaliteitsstandaarden, deze willen we graag behouden. Daarbij is het belangrijk dat je niet altijd voor de makkelijkste weg kiest, maar voor de beste.”

Wat maakt Accsys een goede werkgever?
“Allereerst maken we een heel mooi, uniek en duurzaam product. Wat mij zo aanspreekt is dat ons product echt op de toekomst is gericht. Ready for the future, als duurzame vervanger voor tropisch hardhout. Verder is Accsys een internationaal bedrijf, maar ondanks dat hebben we korte lijnen. Het bedrijf bruist van de energie, en we zijn nog volop aan het groeien.”

Wat zou je zeggen tegen iemand die de functie van Financial Controller overweegt?
“Als jij graag wilt groeien ben je hier op de juiste plek. Je kan hier groeien op allerlei gebieden. Zo kan je vakkundig groeien in je werk, meegroeien met de onderneming en je kunt groeien in de kwaliteit en het proces van het werk door de moderniseringsslag die je gaat maken. Dit betekent dat er allerlei mogelijkheden bestaan om deze groei te realiseren. Een unieke kans dus!”

Wil jij als Financial Controller aan de slag bij Accsys? Bekijk de vacature of neem voor meer informatie contact op met Lydia Geelen via 024-3882299 of lgeelen@ranger.nl.