Home > Ervaringen > Frank de Beijer

Frank de Beijer

Frank de Beijer (53) is Productiemanager bij Frencken. Hij is getrouwd, heeft twee dochters en een zoon en woont in Reusel. In dit interview vertelt hij ons meer over het bedrijf Frencken en de beschikbare vacature in zijn team.

Wat doet Frencken precies?
“Wij leveren modules aan bedrijven die daarmee hun eindapparaten samenstellen. Dit zijn veelal onderdelen voor de semiconductor- en health care industrie. Dit doen we vanuit drie  locaties in Eindhoven en Reuver. Zelf ben ik als Productiemanager werkzaam in de mechatronica tak, deze bevindt zich in Eindhoven. In Eindhoven  zijn ongeveer 225 mensen werkzaam, waarvan 65 monteurs die bij mij in de cleanroom omgeving werken.”

Wat houdt jouw baan als Productiemanager in?
“Als Productiemanager ben ik verantwoordelijk voor de targets en richtlijnen waarbinnen we de producten maken. Dat betekent de goede kwaliteit tegen de minimale kosten en op tijd. Daaromheen spendeer ik een deel van mijn tijd aan verbeteracties en neem ik deel aan projecten. Ik geef leiding aan een team van 3 teamleiders die in totaal leidinggeven aan 65 monteurs. Ter uitbreiding van dit team zijn wij op zoek naar een Assistent Productiemanager / Continuous Improvement Manager.”

Hoe ziet een dag er voor de Assistent Productiemanager / Continuous Improvement Manager uit?
“De ochtend begint altijd met het checken van je mail. Daarna zal je een rondje maken langs de teamleiders, en vragen of er zaken zijn die acute aandacht nodig hebben. Vanuit daar heb je een beeld van wat er allemaal speelt en wat er opgepakt moet worden. Daarnaast heb je een aantal KPI’s waar je mee bezig zal zijn. Dat zijn de standaard zaken die altijd in de agenda voorkomen. Daaromheen vul je jouw tijd met de verbetermogelijkheden die je ziet en verbeterprojecten die je opgestart hebt.”

Waar ligt de uitdaging op het verbetervlak?
“We zijn de laatste jaren tussen de 10 en 20% gegroeid. Om deze groei te faciliteren hebben we vooral heel hard gewerkt om de producten de deur uit te krijgen, waardoor verbeteringsprocessen minder aandacht hebben gekregen. Ik denk dat het een hele grote en mooie uitdaging is om dit op te pakken. Wij produceren heel veel verschillende items, maar de aantallen zijn laag. We hebben een low volume high mix productie proces waarmee je weinig kan automatiseren. Dus je hebt heel veel met mensen te maken. Kennis en betrokkenheid is daarbij erg belangrijk. Je moet in staat zijn goed samen met mensen te werken om doelen te realiseren.”

Wat zijn nog meer belangrijke eigenschappen voor de Assistent Productiemanager / Continuous Improvement Manager om te bezitten?
“Het zou fijn als je al een vergelijkbare productieomgeving hebt gezien. Daarmee heb je een voorsprong omdat je dan de dynamiek kent en weet wat je allemaal kan verwachten. Ook moet je communicatief vaardig zijn en in staat zijn om iedereen zich aan de gemaakte afspraken te laten houden. Dat stukje houvast hebben we nodig om de goede samenwerking onderling in stand te houden.”

Wat maakt Frencken een fijne werkgever?
“Er heerst een familiaire sfeer, iedereen heeft veel voor elkaar over om de zaken geregeld te krijgen. Het is een hele leuke groep mensen die goed samenwerkt. Eigenlijk staan alle kantoordeuren altijd open. Daarnaast zijn wij zo’n anderhalf jaar geleden gestart met een talent development programma. Daarbij kijken wij naar hoe de medewerkers in hun rol zitten en welke ontwikkelmogelijkheden er zijn.”

 

Voor Frencken zijn wij op zoek naar een Assistent Productiemanager / Continuous Improvement Manager. Bekijk de vacature, of neem voor meer informatie contact op met David Vink: 06-20455186.