Home > Ervaringen > Jan-Gijsbert

Jan-Gijsbert

Jan-Gijsbert van den Brandhof (54) werkt met veel plezier als Productiemanager bij Theuma. Hij vertelt ons meer over zichzelf, Theuma en de beschikbare functie van Productie Planner in zijn team.

Kan je wat over jezelf vertellen?

“Ik ben getrouwd en heb twee zoons. Ik woon in Putten, vanaf mijn huis kan ik fietsend naar het werk. In mijn vrije tijd ga ik graag skiën, fietsen en zeilen. Ook speel ik af en toe piano. Ik heb HTS werktuigbouwkunde afgerond en op de universiteit allerlei cursussen in de richting van bedrijfskunde en organisatiekunde gevolgd. Ik ben namelijk niet alleen geïnteresseerd in de techniek, maar ook het bedrijfsmatige aspect. Deze combinatie komt mooi terug in mijn huidige functie als Productiemanager.”

Wat houdt jouw werk als Productiemanager in?

“Als Productiemanager ben ik verantwoordelijk voor de gehele productie, productie planning, expeditie en technische dienst. Ik zie erop toe dat de werkzaamheden om de productie te realiseren zowel op kwalitatief als kwantitatief vlak volgens de gestelde eisen worden uitgevoerd. Ter versterking van ons team zoeken wij een Productie Planner.”

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die de Productie Planner moet bezitten?

“Als Productie Planner is het belangrijk dat je sterk analytisch onderlegd bent. Het is aan jou de taak om overzicht te creëren voor de komende weken. Dit vergt goede communicatieve vaardigheden. Communiceren met bijvoorbeeld verkoop, de montage en het magazijn is essentieel. De grootste uitdaging is daarbij het analyseren van de input van de verschillende afdelingen en al deze informatie samenvoegen in één overzicht. Daarnaast gaan we volgend jaar over op een ander ERP systeem. Als Productie Planner ga je hier veel mee te maken krijgen. Handigheid met dit systeem is dus belangrijk.”

Hoe ziet de werkdag er voor de Productie Planner uit?

“Als Productie Planner begint je dag met het bekijken van het overzicht van de productieopvolging. Dit is een overzicht met de status van de productieorders voor de komende week. Vervolgens nemen wij gezamenlijk met de Groepsleider Productie de lijst door en kunnen we anticiperen op eventuele knelpunten. Daarmee ga je verder aan de slag, je past (indien nodig) leverdata aan, geeft de benodigde productieorders vrij en stelt de forecast bij aan de hand van beschikbare cq benodigde capaciteit.”

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die de functie van Productie Planner overweegt?

“Het is een leuke baan waarbij je veel vrijheid krijgt. Je vervult een essentiële positie binnen de productie, omdat de productie voor het grootste deel om een juiste planning draait. Verder is Theuma een mooi bedrijf dat komend jaar stappen gaat maken in vernieuwing in de productie. Bovendien krijg je leuke collega’s en een zeer gewaardeerde baan!”

Hoe is het om bij Theuma te werken?

“Dat bevalt heel goed! Meteen vanaf het begin voelde ik me welkom. Ik werd heel hartelijk en open ontvangen. Dat komt overeen met de cultuur die binnen Theuma heerst, iedereen is open en eerlijk tegen elkaar. Wanneer er een probleem is wordt daar open over gesproken en wordt er gekeken wat we hier samen aan kunnen doen. Iedereen is loyaal aan het bedrijf en wil zich daar gezamenlijk voor inzetten.”

Kom jij het team van Jan-Gijsbert versterken? Bekijk de vacature voor Productie Planner in zijn team.