Home > Ervaringen > Jan Slotboom

Jan Slotboom

Jan Slotboom (46) is ondertussen 25 jaar werkzaam bij Kegro, waar hij Werkvoorbereider is. In zijn vrije tijd doet hij graag aan tennis en hardlopen. In deze blog vertelt hij meer over zijn baan als Werkvoorbereider en de beschikbare vacature in het team.

Wat houdt jouw baan als Werkvoorbereider in?

In principe zorg ik ervoor dat de klant de deur krijgt die besteld is. Als Werkvoorbereider ben ik een soort tussenpersoon voor de afdelingen Verkoop en Productie. Ik ben, samen met mijn collega Werkvoorbereiders, de brug tussen deze afdelingen. We werken veel samen en overleggen vaak met elkaar. Op dit moment zijn we in totaal met drie Werkvoorbereiders, maar we willen graag uitbreiden. Daarom zoeken we een vierde collega om ons team te komen versterken.

Wat is het leukste aan de functie van Werkvoorbereider?

Met name de diversiteit van deze baan past goed bij mij. Elk order is weer anders. Het vertalen van opdrachten vanuit de Verkoop naar de Productie kan erg complex zijn. Bij het uitzoeken van de mogelijkheden heb je met alle facetten van het bedrijf te maken. Je bent als Werkvoorbereider een essentiële schakel tussen de verschillende afdelingen in het bedrijf, dat maakt deze baan erg leuk.

Wat is de belangrijkste eigenschap die een Werkvoorbereider moet bezitten?

Als Werkvoorbereider is het belangrijk dat je flexibel, eerlijk en stressbestendig bent. Omdat je te maken hebt met verschillende afdelingen is het belangrijk dat je goed het overzicht kunt bewaren. Daarnaast is het bezitten van een gezonde dosis humor mooi meegenomen!

Hoe is de sfeer in het team?

Als Werkvoorbereider werken we veel samen met collega’s, maar werk je ook zelfstandig. Je hebt natuurlijk je eigen verantwoordelijkheden. Daarbij kun je altijd rekenen op de hulp van collega’s; we zijn een hecht team. De sfeer binnen dit team is goed! We hebben veel onderling contact. We zijn allemaal open, eerlijk en recht voor zijn raap.

Wat vind je van het bedrijf Kegro?

Kegro is een mooi en groot bedrijf. Het is leuk om voor zo’n bekende naam te werken. Ik zie regelmatig Kegro-deuren hangen. We zijn trots op het product dat we leveren. Ook de diversiteit die we bieden is mooi. We leveren namelijk niet alleen standaardproducten maar ook maatwerk, waarbij we proberen zo veel mogelijk te voldoen aan de wensen van de klant.

Wil jij, net als Jan, bij Kegro aan de slag als Werkvoorbereider? Bekijk de vacature hier.