Home > Ervaringen > Jan Visser

Jan Visser

Jan Visser is Manager Proces Innovatie bij de BTE Groep. Hij woont in Arnhem en in zijn vrije tijd sport hij graag. In dit interview vertelt Jan ons meer over de BTE Groep en de beschikbare vacature voor Projectleider Operations.

Kan je wat vertellen over de BTE Groep?
‘’BTE is een groep van betonbedrijven die allemaal prefab betonproducten produceren en verkopen. Het bedrijf bestaat 18 jaar, maar de betonbedrijven die onderdeel zijn van BTE zijn vaak al 80 tot 100 jaar actief in de betonindustrie. BTE-bedrijven zijn al jaren succesvol in de sectoren infra, civiele bouw, rail, agrarische markt en woning- en utiliteitsbouw. Ieder bedrijf heeft zijn eigen specialisme. De sfeer in het bedrijf is heel open, toegankelijk en informeel.”

Wat doe jij precies bij BTE?
“Sinds 2018 ben ik als Manager Proces Innovatie werkzaam bij BTE. Dat houdt in dat ik mij, samen met mijn team, bezighoud met de modernisering, automatisering en robotisering binnen de gehele BTE Groep. Zelf ben ik vooral bezig met strategische projecten en organisatieontwikkeling. Daarnaast stuur ik een team van Projectleiders aan. Ter versterking van dit team zijn wij op zoek naar een nieuwe Projectleider Operations.”

Hoe ziet dat team eruit?
“Het team bestaat momenteel uit 4 man: drie Projectleiders en ikzelf. We zijn werkzaam voor de hele BTE Groep, dat betekent dat je als Projectleider bij alle BTE-locaties over de vloer komt. Dat maakt deze baan erg afwisselend! Elke Projectleider heeft zijn eigen projecten, maar je komt elkaar regelmatig tegen op de verschillende locaties en dan sparren we over wat we tegen zijn gekomen. Daarnaast hebben we eens per twee weken overleg met het hele team en hebben we elke week een één-op-één gesprek.”

Wat is de allergrootste uitdaging voor de Projectleider Operations?
“Er is zoveel te doen, dat het een grote uitdaging is om de juiste prioriteiten te blijven stellen. Daarbij is het belangrijk na te gaan wat op dat moment haalbaar is. Naast een longlist van projecten hebben we een shortlist van doelen voor dit jaar. Ook in de shortlist zullen we prioriteiten moeten stellen en bekijken wat uitvoerbaar is.”

Kan je een voorbeeld geven van een project?
“Het gebruik van de HoloLens was een leuk project. Dit was een relatief klein project met een grote impact. Met behulp van de HoloLens is het mogelijk om 3D-tekeningen in één keer als hologram te projecteren, waardoor kwaliteitscontroles eenvoudiger en makkelijker worden. Vorig jaar zijn we in de zomer gestart met een kleine pilot en deze was succesvol. Nu hebben we de HoloLens in gebruik voor de kwaliteitsafdeling bij Romein Beton. In deze video laten we zien hoe dit in zijn werk gaat. Ook hebben we een eigen drone in beheer. Met behulp van deze drone hebben we als afdeling beelden opgenomen van de verschillende fabrieken. In deze video krijg je meteen een goed beeld van onze fabrieken. Het leuke is dat we veel verbeteringen op meerdere BTE-locaties kunnen doorvoeren. Op deze manier ben je als Projectleider een verbindende factor tussen de bedrijven en kan je jouw kennis breed inzetten.”

Wat zijn de allerbelangrijkste eigenschappen voor de Projectleider Operations om te bezitten?
“Sociale vaardigheden zijn erg belangrijk! Als Projectleider is goede communicatie onmisbaar. Je communiceert erg veel zodat je collega’s aangesloten blijven bij de projecten, zowel bij de start van een project, over de vorderingen en de resultaten. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kan plannen en organiseren. Een plan zonder planning is een droom, maar het gaat er juist om dat die droom gerealiseerd wordt. Daarbij is het belangrijk dat je een resultaatgerichte instelling hebt en je een verbinder bent tussen de verschillende afdelingen en locaties.”

Wat maakt deze baan zo leuk?
“Je bent continu met hele innovatieve dingen bezig! Je loopt voorop met uitproberen en moderniseren en de resultaten zijn daarbij erg tastbaar. Aan het eind van het project staat er een fysiek tastbare oplossing en is iets gerealiseerd waarvan jij vooraf hebt bedacht dat het beter moest kunnen. Dat vind ik heel mooi om te zien. Ook is het erg leuk om voor BTE te werken. Omdat het een groot bedrijf is krijg je veel mogelijkheden tot jouw beschikking, zowel werkinhoudelijk als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren mag je bijvoorbeeld gebruik maken van de BTE Academie, waar je trainingen en opleidingen kunt volgen. Ook werkinhoudelijk biedt BTE kansen om intern door te groeien. Zo is bijvoorbeeld een van mijn voormalig Projectleiders onlangs Plantmanager geworden. Het is in dat opzicht een hele stabiele werkgever.”

Voor BTE zijn wij op zoek naar een Projectleider Operations. Benieuwd naar deze functie? Bekijk de vacature of neem voor meer informatie contact op met David Vink: 0620455186.