Home > Ervaringen > Jeroen Gruys

Jeroen Gruys

Ter uitbreiding van het team van Jeroen Gruys, HR Manager bij BTE Groep, zijn wij op zoek naar een HR Business Partner. De BTE Groep bestaat uit maar liefst acht prefab betonbedrijven en één betontechnologisch centrum, elk met zijn eigen specialisme. In dit interview vertelt Jeroen ons meer over de vacature in zijn team en de uitdagingen waar BTE voor staat.

Hoe zou je de organisatie omschrijven?
BTE is een productiebedrijf dat geprefabriceerde betonproducten maakt. Denk bijvoorbeeld aan heipalen, bruggen en rioolsystemen. Met diverse krachtige merken als Romein Beton, Kemper, De Hamer, Lodewikus, De Meteoor Rail, Stelcon, Steenhuis Beton en Vebo Beton & Staal speelt de BTE Groep een rol van betekenis binnen de bouwmarkt. Niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa. Bij de BTE Groep zijn ruim 1000 mensen werkzaam, verspreid over verschillende locaties.

Verder is BTE erg stabiel te noemen. We kennen een lang zittende directie en veel medewerkers zijn ook al lange tijd werkzaam bij BTE. Dat zegt wel iets over de betrokkenheid van de mensen hier. Mijn collega’s zijn ook erg trots op wat ze doen. Als het gaat over BTE en de producten, dan straalt alles enthousiasme uit. We zijn geen familiebedrijf, maar zo voelt het wel. Mooi om hier deel van uit te mogen maken.

Wat is de grootste uitdaging waar BTE voor staat?
Onze missie is om de meest vooruitstrevende betonproducent van Nederland te worden. Om dit te bereiken heeft BTE de komende jaren onder andere ingestoken op het gelijk trekken van werkwijzen en processen binnen de organisatie. We zitten in een transitie naar centralisatie en het zoeken naar de juiste balans tussen de verschillende organisaties. Een mooie uitdaging dus!

En wat is jouw belangrijkste uitdaging hierbij?
Ik wil BTE écht op de kaart zetten als de meest vooruitstrevende organisatie van Nederland. Niet alleen als betonproducent, maar ook als het gaat om mensen en organisatie.

Hoe gaat de HR Business Partner hieraan bijdragen?
Als HR Business Partner heb je een adviserende rol binnen de organisatie en de HR afdeling. We hebben verschillende projecten lopen. Denk aan leiderschapsontwikkeling van managers, het opzetten van een BTE Academie en het implementeren van een HR cyclus. Verder heeft het verzuimbeleid een boost nodig en vergeet de transitie naar centralisatie niet natuurlijk. De ambitie is hoog en dat maakt dat we mooie uitdagingen hebben bij ons op de afdeling. Zo is digitalisering ook een hot topic bij ons. De eerste grote stappen zijn gezet, nu is het tijd om dit te optimaliseren. Al deze uitdagingen pakken wij samen op met ons HR team.

Kun je ons wat meer vertellen over het HR team en de afdeling?
Het team bestaat uit collega’s met ieder hun eigen expertise; van personeelsadministratie en ontwikkeling van processen tot en met training en development. Je werkt samen met verschillende experts, andere HR Business partners en met mijzelf uiteraard. Ik zou onze afdeling omschrijven als open en toegankelijk. Er is veel ruimte om verschillende onderwerpen aan te kaarten en bespreekbaar te maken. Verder organiseren we veel leuke activiteiten met elkaar. En we hebben een actieve WhatsApp-groep met het team waarin we elkaar op de hoogte houden en successen delen, en natuurlijk ook andere leuke en belangrijke dingen die het delen waard zijn.

Meer weten over de beschikbare functie in zijn team? Bekijk de vacature of neem gerust contact op voor meer informatie.