Home > Ervaringen > Joey Manders

Joey Manders

Joey Manders (31) werkt sinds een jaar bij Codipack. Codipack levert hardware, software, supplies en services met betrekking tot coderen en etiketteren. Joey woont in Schaijk en gaat in zijn vrije tijd graag mountainbiken en sporten. Hij vertelt ons meer over het bedrijf Codipack en zijn baan als Accountmanager. Ter uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een nieuwe Accountmanager.

Je bent nu iets langer dan een jaar geleden begonnen aan jouw baan als Accountmanager bij Codipack. Hoe was dat?
“Er werd goed de tijd genomen om mij stap voor stap alles uit te leggen. Ik heb vrij snel mijn eigen trajecten gekregen, waarbij ik goed werd begeleid. Wanneer je met een nieuwe baan begint is het toch altijd even wennen om de werkwijze onder de knie te krijgen. Ik zit er nu meer dan een jaar en weet al redelijk veel, maar er valt nog een hoop te leren. Daarom was het fijn dat ik daar de eerste maanden goed in werd begeleid, en op een gegeven moment steeds meer werd losgelaten. Nu ligt de bal steeds meer bij mijzelf. Het is ook een heel zelfstandige functie.”

Wat leek jou zo leuk aan deze baan?
“Het leuke aan deze functie vind ik dat de verkoop grotendeels zelfstandig is. Je bent best wel op jezelf aangewezen. Waar ik tegenaan liep bij andere bedrijven is dat je als Accountmanager bij klanten kwam en uiteindelijk de grip volledig kwijt was op het gebied van verkoop. Dus de afspraken die werden gemaakt over bijvoorbeeld levertijd, daar had ik geen grip op maar daar werd ik wel op aangesproken door de klanten. Bij Codipack is dat niet het geval, je bent aanwezig bij het hele verkooptraject: van inventarisatie, tot het bespreken van het voorstel en de uiteindelijke verkoop. Daar haal ik veel meer voldoening uit.”

Hoe ziet dat proces van inventarisatie tot verkoop eruit?
“Het begint bij de acquisitie. Ik doe best veel koude acquisitie, waarbij ik probeer een afspraak te krijgen. Vervolgens is het tijd voor een algemene kennismaking, waarbij we kijken naar de bedrijfstoepassingen die reeds in gebruik zijn en wat er in de toekomst mogelijk is. Dan is het zaak om zo veel mogelijk op een toepassing in te zoomen. Dit kan erg complex zijn, daarbij moet je rekening houden met onder andere de baanhoogte, breedte, hoeveelheid, wat is de codering die erop moet komen te staan, hoe wordt het aangestuurd. Dat is aan het begin wel lastig. Je moet veel weten. Op een gegeven moment rol je erin en weet je welke vragen je moet stellen. Vervolgens werk ik de analyse voor mezelf uit en maak ik op basis van mijn eigen kennis en configuratie een samenstelling. Deze laat ik checken door een Projectmanager of Sales Manager. Vervolgens ga ik een offerte en een voorstel uitwerken om met de klant te bespreken.”

Hoe ziet het team eruit bij Codipack?
“De totale organisatie bestaat uit 75 medewerkers. Het hoofdkantoor ligt in Olen, België. Vanuit daar werkt nagenoeg iedereen, ongeveer 70 man. Wij zijn in Nederland echt een aparte B.V., maar we hebben wel de volledige backoffice en aansturing vanuit België. In Nederland hebben wij een kantoor in Eindhoven, waar je in principe vrij heen kan gaan. We hebben geen productielocatie in Nederland, we zijn hier dus meer een verkooporganisatie. We hebben wel wat Nederlandse monteurs op de weg zitten, maar die hebben wel een vaste standplaats in België.”

Hoe vaak ga je dan naar het hoofdkantoor in België?
“Nu is het wel wat minder omdat er, vanwege COVID-19, strengere regels zijn. Normaalgesproken ben ik eens in de anderhalve week in Olen. Toen ik net was begonnen met werken bij Codipack was ik er vaker. Tegenwoordig werkt het ook goed om digitaal meetings te doen. Daarmee houd je regelmatig contact met je Belgische collega’s, dat heb je ook zeker nodig. Zelf werk ik vooral vanuit huis. Dat brengt veel voordelen met zich mee. Je wordt niet elke ochtend om 8 uur verwacht, maar het gaat om de overall resultaten die je boekt.”

Hoe is de sfeer onderling?
“Het meeste contact heb ik met de Sales Manager, Arjen Plomp. Maar daarnaast spreek ik ook regelmatig de andere accountmanagers. De sfeer onderling is goed! We zijn afgelopen jaar nog met een aantal collega’s op wintersport geweest. We werken hard met z’n allen, maar er wordt zeker ook hard gelachen.”

Wat zou je zeggen tegen iemand die deze functie overweegt?
“Codipack is een sterk groeiende organisatie en het gaat om een functie met veel afwisseling en uitdagende projecten. In België zijn we marktleider, en in Nederland liggen nog grote kansen. Gelukkig is er, ondanks COVID-19, genoeg te doen. De branche waarin wij actief zijn heeft het over het algemeen erg druk nu. Er zijn dus genoeg kansen en uitdagingen voor de nieuwe Accountmanager!”

 

Voor Codipack zijn wij op zoek naar een nieuwe Accountmanager voor de regio Noordoost Nederland. Bekijk hier de vacature.