Home > Ervaringen > Joris van der Meer

Joris van der Meer

Joris van der Meer is Manager Bouw bij Xella. In dit interview vertelt hij over zijn baan, de mogelijkheden bij Xella en de zijn favoriete projecten.

Kan je ons iets over jezelf vertellen?
“Ik woon in Utrecht, ben getrouwd en heb een dochter. Hockey en hardlopen doe ik twee tot drie keer in de week. Ook hou ik van koken, het liefste Italiaans. Ik heb civiele techniek in Enschede gestudeerd en voor mijn huidige functie werkte ik bij een grote aannemer in de infra. Momenteel ben ik Manager Bouw bij Xella.”

Wat doe je precies bij Xella?
“Ik heb twee soorten werkzaamheden. Aan de operationele  kant stuur ik de uitvoerders aan en help ik ze met van alles, van problemen of vragen met betrekking op een project tot persoonlijke zaken. De afdelingsbrede kant gaat meer over algemene ontwikkelingen. Met name projectmatig werken, continu verbeteren en digitaliseren zitten in mijn focusgebied. Zo probeer ik wat meer structuur en verbinding in de werkzaamheden aan te brengen. We kijken naar welke projecten goed lopen, hoe dat komt en hoe we daar van kunnen leren, zodat iedereen optimale resultaten behaalt.”

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?
“Het merendeel van de week ben ik aanwezig op het kantoor. Vaak ben ik in overleg met de uitvoerders, andere afdelingen of onze klanten. Ongeveer één dag in de week ben ik op pad en ga ik langs bij de projecten. Dat kan zijn omdat er iets aan de hand is, of om gewoon met eigen ogen te zien hoe het ervoor staat en een praatje te maken met onze vakmensen.”

Hoe ben je bij Xella terecht gekomen?
“Via Ranger (Onsite Professionals is onderdeel van de Ranger Groep, red.) heb ik in de zomer van 2018 gesolliciteerd, en in november ben ik begonnen. De functie sprak mij inhoudelijk erg aan, met name het procesmatig verbeteren en de implementatie daarvan. Los van de inhoud had ik een goede klik met Niels, Head of Construction, en zijn visie voor Xella Bouw.”

En hoe gingen de eerste maanden?
“De eerste maanden waren heel leuk. Ik werd hartelijk ontvangen, echt met open armen. Het staat me heel erg bij dat iedereen erg aardig was, en iedereen wenste me meteen veel succes! Ik kreeg gelukkig wel echt de ruimte om in mijn rol te groeien, er was namelijk genoeg te doen! De eerste maanden ben ik vooral bezig geweest met het bezoeken van de locaties, het leren kennen van mijn collega’s en wat kleinere projecten. Dat is ongeveer hetzelfde wat de nieuwe uitvoerders ook gaan doormaken.”

Hoe zou je de werksfeer bij Xella omschrijven?
“Iedereen werkt hard en staat voor elkaar klaar. Het contact onderling is heel sociaal; we kunnen goed met elkaar lachen. De sfeer is zeker gezellig te noemen, maar ook persoonlijk. In het geval van een promotie, verjaardag, jubileum etc. krijg je allemaal kaartjes. Verder is iedereen open, er worden persoonlijke verhalen verteld. Gelukkig is niemand bang om het toe te geven als ze een fout hebben gemaakt. Dan lossen we het op en lachen we er samen om.”

Waarom moet je voor Xella kiezen?
“Ten eerste is er veel vrijheid om je werkzaamheden zelf in te delen. Als alles goed loopt en je een keer op woensdagmiddag naar de tandarts moet, dan hoef je echt geen vrij te vragen. Om dat mogelijk te maken vragen we wel veel eigen verantwoordelijkheid, daar moet je goed mee om kunnen gaan. Je krijgt de ruimte je rol op je eigen manier in te vullen. Natuurlijk krijg je ook goede arbeidsvoorwaarden, mag je zelf een mooie auto uitzoeken en krijg je een bonusregeling. Binnen het bedrijf is veel mogelijk, als jij een goed idee hebt voor het bedrijf of voor je eigen functie, dan wordt daar serieus naar gekeken en vaak ook doorgevoerd. Ook als je een opleiding wilt doen dan kan dat gewoon.”

Wat voor opleidingen zijn dan mogelijk?
“Binnen Xella hebben we geen gekaderd opleidingstraject, daardoor is van alles mogelijk. Als jij kan vertellen waarom jij die opleiding of training nodig hebt en graag zou willen volgen, zorgen wij ervoor dat het kan. Zo was bijvoorbeeld het maken van een assessment een onderdeel van mijn eigen sollicitatieprocedure. Uit dat assessment kwam dat ik nog niet veel ervaring had met operationeel leidinggeven. Op basis daarvan kreeg ik direct een training en cursus om hiermee aan de slag te gaan, terwijl ik nog niet eens een maand in dienst was. Daarnaast zijn er ook werknemers die een MBA doen naast het werk en veel uitvoerders doen cursussen op het gebied van Microsoft en Excel. De opleidingen helpen met het realiseren van doorgroeimogelijkheden. Veel collega’s groeien namelijk binnen het bedrijf door.”

Tot slot, wat waren je leukste ervaringen tot nu toe?
“Ik vond zelf de rondleiding die ik door de fabriek kreeg heel gaaf. Het is leuk om te zien hoe het product waar je later zo veel mee gaat werken gemaakt wordt. Verder hadden we vlak voor kerst een bijeenkomst met de hele afdeling. Toen hebben we met zestig man geluncht en kon je met iedereen van de afdeling praten en het jaar mooi afsluiten.”

Voor Xella zoeken wij een Construction Supervisor in België! Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen Xella? Bekijk dan de vacature of app of bel met David Vink via +31620455186.