Home > Ervaringen > Jos Beckers

Jos Beckers

Jos Beckers werkt al 47 jaar bij Xella waar hij Hoofd Expeditie & Planning is. Hij vertelt ons meer over het bedrijf, zijn baan en de beschikbare vacature van Aankomend Hoofd Expeditie & Planning in zijn team. 

Kan je iets over jezelf vertellen?

“Ik kom oorspronkelijk uit Schaesberg, wat ondertussen onderdeel van Landgraaf is geworden. Op mijn 21e ben ik vertrokken uit Schaesberg. Na wat verhuizingen ben ik in 1997 uiteindelijk in het bourgondische Maastricht neergestreken, waar ik nog steeds woon en waar ik me erg thuis voel. Ik ben getrouwd en heb een zoon. Mijn hobby’s zijn zingen en ik ga graag op vakantie naar Frankrijk. De Franse taal vind ik heel leuk! Dat is eigenlijk ook een soort hobby van me. En ondertussen werk ik alweer 47 jaar met veel plezier bij Xella.”

Hoe is jouw carrièrepad bij Xella verlopen?

“Ik ben bij Xella begonnen als laborant, voordat ik zou beginnen aan de opleiding Verpleging. Echter is die opleiding er niet van gekomen en ben ik bij Xella blijven werken. Binnen Xella heb ik de stap gemaakt naar de afdeling Planning en een paar jaar later naar de afdeling Expeditie. In 2015 zijn deze twee afdelingen samengevoegd, waardoor ik verantwoordelijk ben geworden voor de planning en productie van Hebel cellenbeton.”

Hoe ziet jouw team eruit?

“Ik stuur een team van 6 personen aan. De sfeer in het team is goed; we werken prettig samen. Omdat ik over een tijdje met pensioen ga, zijn we op zoek naar een energieke collega met ambitie die het team komt versterken. Als Aankomend Hoofd Expeditie & Planning begin je in de productieplanning en zal je, met een ontwikkelprogramma op maat, op termijn doorgroeien.”

Over welke eigenschappen moet je als Aankomend Hoofd Expeditie & Planning bezitten?

“Een achtergrond in de planning binnen een productieomgeving is handig, maar ons product is zo uniek dat het niet noodzakelijk is dat je uit de betonwereld komt. Je leert uiteindelijk de skills on the job en van de collega’s die hier werken. Wel is het belangrijk dat je zelfstandig en besluitvaardig bent. Dat je in staat bent zelf beslissingen te nemen. In mijn ogen is geen beslissing nemen de enige foute beslissing. Ook is het belangrijk dat je inventief bent. Soms sta je voor problemen die om creatieve oplossingen vragen. Daarbij krijg je alle hulp. We gaan bijvoorbeeld samen kijken op welke manier we bepaalde logistieke stromen anders kunnen aanpakken. Daarbij wordt ook een beroep gedaan op jouw inventiviteit.”

Wat maakt het leuk om voor Xella te werken?

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Het geeft me een goed gevoel dat ik zelfstandig beslissingen mag nemen en daardoor problemen op kan lossen. De werkomgeving is fijn en we werken onderling prettig samen. Als we een mijlpaal hebben bereikt, is er een stuk vlaai voor iedereen. Daarnaast wordt er regelmatig wat georganiseerd. Zo hebben we bijvoorbeeld twee keer per jaar een barbecue, waar veel animo voor is. Ook biedt Xella goede secundaire arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden, waardoor je je continu kunt blijven ontwikkelen.”

Meer weten over de functie van Aankomend Hoofd Expeditie & Planning? Bekijk de vacature of neem voor meer informatie direct contact op met Thedo Boer: 06-51831834.