Home > Ervaringen > Kay Mollenhauer

Kay Mollenhauer

Kay Mollenhauer werkt ondertussen sinds 7 jaar bij Buro Antares, waar hij Projectmanager is. Ter versterking van zijn team zijn wij op zoek naar een Adviseur Bodem / Aankomend Projectleider. Kay vertelt ons meer over het bedrijf en deze baan.

Kan je wat vertellen over het bedrijf Buro Antares?
“Buro Antares is een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau op het gebied van bodem, water en milieu. Onze corebusiness is bodem,  we houden ons bezig met integraal bodemadvies van eenvoudige tot zeer complexe onderzoeken van bodemverontreinigingen. Indien er sprake is van bodemverontreinigingen adviseren we over de saneringsaanpak en de kosten. Buro Antares is gecertificeerd voor het onderzoek en de begeleiding van saneringen. Dit betekent dat we het gehele traject voor onze opdrachtgevers verzorgen. We doen dit met onze eigen mensen en we zijn pas tevreden als onze opdrachtgevers dit ook zijn. We werken nauw samen met aannemers en vormen bij bodemsaneringen en bij de aanpak van waterbehandelingen het voorportaal en begeleidend bureau. Door de nauwe samenwerking ontstaat goede kennisuitwisseling voor de technische aanpak van bodem- en waterproblemen. Hierdoor zijn de werkzaamheden voor onze medewerkers zeer afwisselend.”

Wat zijn de werkzaamheden van een Adviseur Bodem / Aankomend Projectleider?
“Je wordt in eerste instantie gekoppeld aan een ervaren Projectleider die jou gaat begeleiden. Jouw werkzaamheden bestaan uit het opstellen van onderzoeksvoorstellen en offertes, het aansturen van veldwerkers, het toetsen en rapporteren van resultaten en het uiteindelijk rapporteren en opstellen van advies over een eventuele vervolgaanpak. Afhankelijk van jouw ervaring en interesses word je ingezet voor het opstellen van saneringsplannen. Daarnaast raak je betrokken bij complexe vraagstukken. Je krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als jij je wilt specialiseren op een bepaald gebied bieden wij jou de ruimte aan om dat te doen.”

Heb je een voorbeeld van een complex project waar je bij Buro Antares mee in aanraking bent gekomen?
“Dat was de aanpak van de bodemverontreiniging van een chemische stortplaats. Het grondwater was verontreinigd met een cocktail van diverse stoffen, tot 30 meter onder het maaiveld. Dit zijn projecten die je bijblijven omdat er zeer complexe saneringstechnieken bij komen kijken. Samen met de opdrachtgever kwamen we tot een saneringsaanpak. Daar zit een lange voorbereiding aan, waarbij het uiteindelijke verloop van de sanering in het begin nog niet duidelijk is. Zo’n sanering duurt wel tien jaar. Het gave daaraan is dat je de resultaten van de saneringsaanpak zelf kunt beoordelen aan de afname van concentraties in het grondwater. Op deze manier doe je telkens weer nieuwe kennis op en stuur je het verloop van de sanering bij.”

Hoe ziet het team van de nieuwe Adviseur Bodem / Aankomend Projectleider eruit?
“Het team in Dordrecht bestaat uit 9 man. We zijn een adviesbureau met korte lijnen, waarin we vaak maatwerkoplossingen samen bespreken om de maximale kennis uit de organisatie te gebruiken voor het project. Daarbij hebben de adviseurs, afhankelijk van hun eigen vakgebied, allemaal een eigen inbreng. Er wordt dus veel samengewerkt in het team.”

Wat is de grootste uitdaging in deze baan?
“Het is een grote uitdaging om als Adviseur Bodem  / Aankomend Projectleider jouw technische kennis te communiceren richting de betrokken partijen. Dat betekent dat je niet alleen inhoudelijk vaardig bent, maar de klant weet mee te nemen in het gehele proces. Daarnaast is het belangrijk dat je projectmatig kunt werken. Het opstellen van een goede planning en het gestructureerd doorlopen hiervan is iets wat je als Adviseur Bodem / Aankomend Projectleider goed moet kunnen.”

Wat maakt Buro Antares uniek?
“Als middelgroot bureau ligt onze focus op maatwerkoplossingen voor de industrie, projectontwikkelaars, aannemers en overheden. Dat betekent dat wij niet voor de standaardoplossingen gaan. Vaak beginnen we in eerste instantie met een brainstorm over hoe we de locatie het beste kunnen aanpakken. Daar is gedegen onderzoek voor nodig. In een vroeg stadium bekijken wij welke saneringsaanpak nodig is voor de oplossing van het probleem. Daarbij nemen we de klant meteen vanaf het begin al mee. Daarnaast weten wij ons te onderscheiden in de markt omdat we het onderzoek in het veld zelf uitvoeren.”

Waarom is Buro Antares een leuke werkgever?
“Binnen dit bedrijf heerst een fijne, open sfeer. We spreken elkaar aan op zowel de dingen die goed gaan als de dingen die minder goed gaan. Iedereen binnen het bedrijf weet wat er op de werkvloer gebeurt, zo is er een grote onderlinge betrokkenheid in alle lagen van de organisatie. Wij zoeken continu naar innovatieve oplossingen en vinden het erg belangrijk dat Buro Antares zich verder ontwikkelt. Dit doen we bijvoorbeeld door veel aandacht te besteden aan de inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s. De complexiteit en het maatwerk maakt ons onderscheidend ten opzichte van andere bureaus. Daardoor blijven de projecten, zelfs na 20 jaar in het vak, elke keer weer een uitdaging.”

Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden bij dit bedrijf? Bekijk de vacature, of neem voor meer informatie contact op met Thedo Boer: 06-51831834