Home > Ervaringen > Maikel Lekkerkerker

Maikel Lekkerkerker

Maikel Lekkerkerker werkt sinds 3 jaar bij Xella. Hier werkt hij met veel plezier als Hoofd Inkoop NWE. Ter uitbreiding van zijn team zijn wij op zoek naar een Inkoper diensten en een Senior Technisch Inkoper.

Kan je wat over jezelf vertellen?

“Ik ben woonachtig in Almere Poort en ik ben sinds begin dit jaar getrouwd. In mijn vrije tijd kijk ik graag series en films en ben ik graag actief in de sportschool. Daarnaast zijn we bezig met het bouwen van ons eigen huis. Na 12,5 jaar werkzaam te zijn geweest in de automotive branche werk ik ondertussen alweer 3 jaar met veel plezier bij Xella Nederland.”

Wat is jouw functie binnen Xella?

“Ik ben verantwoordelijk voor de gehele afdeling inkoop binnen NWE (Benelux). Het inkopen doet mijn team en ik ondersteun waar nodig. Samen met drie collega’s uit mijn team ben ik werkzaam op het hoofdkantoor in Vuren. De drie andere teamleden zitten op andere locaties. Ter versterking van dit team zijn wij op zoek naar een Inkoper Diensten en een Senior Technisch Inkoper.”

Wat houdt een inkoopfunctie bij Xella in?

“Geen enkele dag is hetzelfde. Je ondersteunt en maakt de verbindende link tussen jouw eigen collega’s en externe partijen. Als inkoper ben je een probleemoplosser en ga je voor de meest gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. De allerbelangrijkste kwaliteit die de inkoper moet bezitten is het kunnen stellen van prioriteiten. Je bent dagelijks bezig met het afwegen om prioriteiten te stellen.”

Wat is de sfeer in het team?

“We hebben open, eerlijk en direct contact met elkaar. Het kan binnen Xella vrij hectisch zijn met aanvragen die betrekking hebben op het inkoopproces. Alle aankopen lopen immers via Inkoop. We communiceren openlijk over de uitdagingen die lastig zijn om aan te pakken, daarbij kunnen we elkaar goed helpen. In het team vindt dagelijks onderlinge communicatie plaats. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen materiaalgroepen maar elkaars kennis is natuurlijk altijd welkom! Ik geloof in zelfsturende teams waarin ieder zijn eigen verantwoordelijkheden heeft. Je spant je actief in om concrete targets te halen en je bent vrij in de manier waarop je dat doet.”

Wat vind jij van werken bij Xella?

“Xella geeft je verantwoordelijkheden, vrijheid en flexibiliteit. Daarnaast waardeert Xella de medewerkers ontzettend! De collega’s blijven lang voor deze onderneming werken waardoor er veel ervaring en kennis in het bedrijf zit. De sfeer is voor iedereen open en direct, met veel begrip voor elkaar.”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen dit bedrijf? Wij zijn op zoek naar een Inkoper Diensten en een Senior Technisch Inkoper voor Xella. Neem voor meer informatie contact op met Koen van der Bruggen: 06-23199749.