Home > Ervaringen > Marco Noordermeer

Marco Noordermeer

Marco Noordermeer (49) is een joviale man met een grote passie voor techniek. Van origine is hij chef-kok maar nu is hij al bijna vier jaar lang Site Engineer bij Interxion. Hij vertelt ons over deze bijzondere carrièreswitch en waarom werken bij Interxion zo leuk is. 

Kun je ons wat over jezelf vertellen?

Ik ben zeven jaar getrouwd en we hebben een dochtertje van zes jaar oud. In mijn vrije tijd knutsel ik graag aan mijn computer en ik geniet van koken met mijn gezin. Hiervoor was ik ook chef-kok. Het liefste kijk ik ‘s avonds Game of Thrones of Formule 1.

Je was eerst kok, hoe ben je dan eigenlijk in de techniek terechtgekomen?

Ik heb inderdaad heel lang in de horeca gewerkt, maar ik ben altijd gek geweest op techniek. Door een scooterongeluk kon ik niet meer veel staan en lopen. Dan is je carrière als kok natuurlijk snel voorbij. Ik heb toen een tijd in een computerwinkel gewerkt en er zelfs nog zelf een gehad. Daarna heb ik voor zowel Siemens als Microsoft gewerkt als Site Engineer.

Waarom ben je overgestapt naar Interxion?

Een recruiter nam contact met mij op: hij had de perfecte baan voor mij. Nu zit ik hier alweer bijna vijf jaar en ik ben erg tevreden. Ik wilde een betere en completere Site Engineer worden; dat is mede dankzij Interxion gelukt. Zo heb ik bijvoorbeeld een cursus over generatoren gevolgd om mijn kennis op dat gebied te vergroten; erg leerzaam!

Wat doe je precies bij Interxion?

Ik ben verantwoordelijk voor AMS 1-4 en daarnaast ondersteun ik de andere Interxion datacenter sites als Site Engineer. Ik doe wat er die dag nodig is; de ene keer zijn dat klanttickets, de andere keer wat administratie maar vaak ook storingen oplossen. Het is heel gevarieerd werk: elke dag is anders. Vooral de storingen vind ik leuk; met name het onderzoeken waardoor het komt. Sommige problemen kunnen we zelf oplossen, en anders bellen we een contractor. Die begeleiden we dan ook.

Wat vind je het leukste aan je werk?

We hebben collega’s met diverse werkachtergronden: iedereen heeft zijn eigen specialiteit. Dat vind ik gaaf want daardoor kan ik ook veel van mijn collega’s leren. Je kan hier je tijd zelf indelen, het werk is divers en je krijgt veel vrijheid. En de sfeer is top! Er werken veel verschillende soorten mensen maar we delen onze kennis en we hebben veel voor elkaar over. ‘Mijn’ datacenter is één van de oudste; laatst zijn daar UPS-systemen (Uninterruptible Power Supply) geüpgraded onder mijn begeleiding. Dat vond ik heel leuk; ineens stonden er gloednieuwe apparaten!

Hoe vind je Interxion als werkgever?

Erg fijn. Ik leer hier iedere dag weer bij op elektrisch en mechanisch gebied. Niet alleen door het werk maar ook door de cursussen die Interxion mij heeft aangeboden. Je merkt ook dat, als ze je goed vinden, ze je echt willen houden, bijvoorbeeld met een contract voor onbepaalde tijd. Daardoor weet je waar je aan toe bent. Het is een groot bedrijf maar toch ook heel klein; er is veel direct contact, ook met het management. Ik voelde me hier direct welkom.

Tot slot: Hoe zou je jouw baan in één zin omschrijven?

Een leuke, interessante baan: Elke dag is het weer spannend wat er op je pad gaat komen!

Enthousiast geworden na het verhaal van Marco? Wij vertellen je graag meer over jouw mogelijkheden als Site Engineer bij Interxion!

Bel, mail of app Thedo Boer voor meer info: 06-51831834 | tboer@onsite-engineers.nl