Home > Ervaringen > Martijn Jansen en Wim Huenestein

Martijn Jansen en Wim Huenestein

Martijn Jansen en Wim Huenestein zijn werkzaam bij Heilijgers. Ter versterking van het team zijn wij op zoek naar een nieuwe Senior Werkvoorbereider. Martijn en Wim vertellen ons meer hierover.

Even voorstellen…

Martijn Jansen Senior Werkvoorbereider
Martijn Jansen 

Martijn Jansen komt uit Leersum. In zijn vrije tijd gaat Martijn regelmatig mountainbiken, drinkt hij graag een biertje met vrienden en besteedt hij veel tijd aan zijn gezin. Sinds 4 jaar is Martijn werkzaam bij Heilijgers. Hier is hij begonnen als Werkvoorbereider, en ondertussen doorgegroeid naar de functie van Senior Werkvoorbereider.

Wim Huenestein woont in Elburg, samen met zijn vrouw en kinderen. Wim is altijd bezig en is wel eens jaloers op mensen die kunnen stilzitten. In zijn vrije tijd restaureert hij auto’s en houdt hij van klussen. Daarnaast is hij betrokken bij de kerk waarin hij actief is. Wim werkt ondertussen al 25 jaar bij Heilijgers. In deze tijd heeft hij een mooie groei doorgemaakt. Destijds begonnen als Assistent Uitvoerder, ondertussen 5 jaar werkzaam als Projectleider.

“Binnen Heilijgers wordt veel geïnvesteerd in de groei van het personeel. Als je graag door wil groeien ben je hierin in principe je eigen regisseur. Daarin ben je heel vrij. Het is aan jou de keus of je door wil groeien binnen het bedrijf of je verder wil verdiepen in jouw eigen functie of dat je ook eens wil switchen naar een andere functie binnen het bedrijf”, aldus Wim.

Martijn, wat houdt jouw baan als Senior Werkvoorbereider in?
“Ik heb een coördinerende rol met betrekking tot de projecten die ik samen met mijn team toegewezen krijg. Daarbij let ik op het zo efficiënt mogelijk doorlopen van het traject. Ik ben de rechterhand van de Projectleider voor de afstemming met de werkvoorbereiding. Daarnaast stel ik financiële rapportages op, houd ik de planning in de gaten en houd ik me bezig met de inkoop en contracten. Dat doe ik in een vast team met een Projectvoorbereider en een Werkvoorbereider. Samen met hen draai ik op dit moment 2 projecten: één met 56 woningen en de ander met 42 woningen.”

Wat maakt jouw baan zo leuk?
“Elk project is weer anders”, aldus Martijn. “Je hebt bij elk project te maken met andere voorwaarden waardoor er een grote variatie is bij de uitvoering van de projecten. Ik ben altijd benieuwd naar hoe het sneller en efficiënter kan. Het eerste project dat ik heb afgerond maakt me nog steeds heel trots. Dat was een appartementengebouw in Leusden. Samen met het team hebben we het project met groot succes afgerond en dat voelde als een soort overwinning. Dat maakt deze baan zo leuk.”

En wat houdt jouw functie in, Wim?
“Als Projectleider draag ik uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor de projecten. Ik houd de tijd, planning, financiën, veiligheid en kwaliteit in de gaten. Het is vooral de kunst om af en toe in een helikopter te stappen om te zien wat er gebeurt en het overzicht te bewaren. Anticiperen op wat er dreigt te gebeuren over een paar dagen of weken. Daarnaast ben ik ook het aanspreekpunt voor de opdrachtgevers.”

Wat is het gaafste project dat je hebt mogen doen?
“Ik ben heel trots op een project wat ik op dit moment aan het afronden ben”, aldus Wim. “Dat gaat om de transformatie van een oud warenhuis in de binnenstad van Utrecht. Het pand is oorspronkelijk in 1941 gebouwd, en door de tijd heen verschillende keren vernieuwd. Nu komen er kantoren en retail in. De buitenkant weer gemaakt zoals het er vroeger uitzag. Een intensief traject en een complexe uitdaging maar ontzettend gaaf! Een project om trots op te zijn.” Bekijk het project hier.

Waarom gaan jullie met plezier naar je werk?
“De collega’s en de werkvorm vind ik erg prettig”, aldus Wim. “De vrijheid en zelfstandigheid zorgen ervoor dat ik het nog altijd naar mijn zin heb. Ook de collega’s leveren een grote bijdrage aan mijn werkplezier. Ik ken mijn collega’s ondertussen al heel lang. De sfeer onderling voelt familiair aan. Je loopt net zo makkelijk bij de bedrijfsleider naar binnen als bij de directeur. We doen het samen, met elkaar. Ieder heeft een eigen rol en door met z’n allen samen te werken bereiken we hele mooie dingen.”

“Ik vind het fijn om bij mijn collega’s te zijn,” vertelt Martijn. “Er heerst hier een goede sfeer, ik ga echt met veel plezier naar mijn werk. Ook is het leuk dat er regelmatig activiteiten worden georganiseerd waaraan je kan deelnemen als je dat graag wil. Dat zorgt voor extra binding met de collega’s.”

Benieuwd naar de functie van Senior Werkvoorbereider? Bekijk de vacature, of neem voor meer informatie contact op met David Vink: 06-20455186. Hij vertelt je er graag meer over.