Home > Ervaringen > Niels van den Berg

Niels van den Berg

Niels van den Berg is CEO van RAVAS. In dit interview vertelt Niels ons meer over zichzelf, het bedrijf RAVAS en de beschikbare vacature voor Technisch Projectleider R&D.

Even voorstellen..
Niels van den Berg komt oorspronkelijk uit het oosten van het land, maar woont ondertussen alweer 15 jaar in de regio Den Bosch. Hij heeft zijn studie Werktuigbouwkunde in Enschede behaald, en is in 2005 bij RAVAS begonnen op de afdeling R&D. Daar werd Niels hoofd R&D waarna hij uiteindelijk in de directie terecht is gekomen.

Wat doet het bedrijf RAVAS?
“RAVAS is begonnen met het bouwen van weegsystemen voor handpallettrucks. Al snel kwam de vraag naar andere producten met weegsystemen, zoals vorkheftrucks en elektrische magazijntrucks. En daarnaast kwamen er allerlei andere meetaspecten bij. Niet alleen gewicht was belangrijk, maar ook andere informatie zoals volume. Die vraag kwam in eerste instantie vanuit de luchtvaartindustrie, waar zowel gewicht als volume van belang zijn. En dat zien we nu ook terug bij andere logistieke partijen. Oorspronkelijk zijn we dus vooral bezig met hardware, maar sinds een jaar of 10 is de transitie in gang gezet naar data en software. En dat neemt op dit moment een vogelvlucht. Daarbij gaat het steeds meer om complete oplossingen voor onze klanten. Om dit onderdeel verder uit te bouwen en hierin te groeien zijn wij op zoek naar een Technisch Projectleider op onze locatie in Zaltbommel. Waar overigens momenteel ook ons nieuwe pand wordt gebouwd.”

 


Nieuw hoofdgebouw van RAVAS in Zaltbommel, momenteel in aanbouw.

 

Wat houdt deze functie in?
“Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die over deze data en software aspecten kan adviseren richting de klant. Je gaat je vooral met commerciële projecten bezighouden. Als daar iets speciaals voor moet gebeuren op het gebied van software en data dan ga je dat voor de klant uitwerken en uitvoeren. Daarvoor hoef je geen technologisch expert te zijn op dat gebied, je moet vooral een heel goede projectleider zijn en in staat zijn om te denken in processen en deze te vertalen naar eenvoudige flow charts. Het is belangrijk dat je gewend bent met klanten te spreken, intern de weg kan vinden en bekijkt met wie je allemaal om tafel moet om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen. Je zal veel gaan sparren met de afdeling sales.”

Hoe ziet het team eruit?
“Het R&D team is heel divers. We hebben een paar oudgedienden en een aantal jonge collega’s die er nog niet zo lang werkzaam zijn. We hebben een hoop expertise in huis. Naast het R&D team heb je ook regelmatig contact met toeleveranciers en de afdeling Sales. Je zal regelmatig bij de afdeling Sales aanschuiven en gaat samen met ze op pad. Sales behartigt de commerciële zaken en jij gaat mee om het technische deel voor jouw rekening te nemen. Binnen het sales team is de sfeer informeel en hands-on. Er is een open structuur, dat vind ik erg belangrijk. Op die manier kunnen we de techniek overal bij betrekken. Ook bij mij staat de deur letterlijk open. We zullen wekelijkse contactmomenten hebben maar spreken elkaar ook regelmatig in de wandelgangen.”

Wat wordt de grootste uitdaging?
“Eigenlijk ga jij de kar trekken om binnen RAVAS een projectbureau op te richten. We gaan groeien,  en ons doel is om succesvol te worden op het gebied van dit projectbureau. In de nabije toekomst zou dat kunnen beteken dat we misschien wel 4 of 5 projectleiders hebben. Je krijgt direct de ruimte en het vertrouwen om de projecten naar eigen invulling vorm te geven. Daarom is het voor ons belangrijk dat je hier ervaring in hebt en kritische vragen kan stellen. Jouw ideeën om bepaalde zaken anders aan te pakken zijn dan ook welkom. In de praktijk ligt de grootste uitdaging bij het feit dat het nog niet helemaal in de aderen zit om op projectbasis te werken. Het is dus belangrijk dat je overtuigingskracht en doorzettingsvermogen hebt om dat te bewerkstelligen. Deze mix tussen kansen en uitdagingen maakt het een hele mooie functie!”

 

Benieuwd naar de vacature voor Technisch Projectleider R&D? Bekijk de vacature of neem voor meer informatie contact op met Thedo Boer: 06-51831834, hij vertelt je er graag meer over.