Home > Ervaringen > Niels van der Wouden

Niels van der Wouden

Niels van der Wouden is Head of Construction Services bij Xella Nederland. In deze blog vertelt hij over zichzelf, Xella Construction Services en waarom hij al 10 jaar met veel plezier bij Xella werkt.

Kun je wat over jezelf vertellen?
“Ik heb een vriendin en 2 kinderen. We wonen in Alkmaar, hier hebben we zelf een huis gebouwd. Dat was, zeker voor mij, een fantastische ervaring. Naast het werk doe ik een MBA studie, bij de business school in Buren. Als er dan nog tijd over is ga ik graag hardlopen of leuke dingen doen met mijn gezin.”

Hoe ging jouw loopbaan?

“Ik ben afgestudeerd bij IBM, hier kon ik vervolgens terecht voor mijn eerste baan. Na enkele jaren ben ik de bouw ingegaan. Na een uitstapje in de schoonmaakbranche en nadat ik als zelfstandige actief was in de uitvoering op de bouw, ben ik bij Xella in dienst gekomen. Als ik kijk naar de toeleveranciers in de bouw, dan behoort Xella tot de top in de markt. Ik ben dan ook oprecht trots dat ik hier mag werken!”

Hoe lang werk je al bij Xella?
“Ik werk inmiddels alweer 10 jaar bij Xella en heb verschillende functies bekleed. Begonnen als Rayonmanager en doorgegroeid naar de rol van Business Development Manager. Vanuit verschillende projecten ben ik ook veelvuldig in contact gekomen met Xella Construction Services. Toen hier de positie vrijkwam om dit bedrijf te gaan leiden, heb ik direct gesolliciteerd. Waardoor ik nu Head of Construction Services ben.”

Hoe zie jij de toekomst van Xella?
“Het afgelopen jaar zijn we voornamelijk bezig geweest de piketpalen voor de toekomst uit te zetten. Het plan voor de komende jaren hebben we uitgewerkt, en daar gaan we nu samen mee aan de slag. Samenwerking, zowel intern als extern, brengt ons verder. In tegenstelling tot het verleden focussen we ons nu meer op de klant, en op basis van de klantvraag stellen wij ons faciliterend op. Dat doen we met het doel de klant beter te kunnen helpen, maar ook om in staat te zijn onze eigen werkzaamheden beter uit te voeren. Je moet proactief met de klanten omgaan, dan is het ook makkelijker om samen het project goed neer te zetten. Intern gezien is het belangrijk dat de uitvoerders goed onderling contact hebben, zodat hun projecten makkelijker te managen zijn.”

Heb jij vaak te maken met de Construction Supervisors?
“Ik zie ze zeker regelmatig. Binnen onze afdeling zitten we redelijk “dicht op elkaar”, dat wil zeggen dat er informeel gezien zeker sprake is van een platte structuur. Anders gezegd: de deur staat altijd open voor een gesprek.”

En wat voor types moeten de nieuwe Construction Supervisors zijn?
“Ondernemende self-starters die goed kunnen samenwerken. Ze moeten communicatief sterk zijn en structureel op zoek zijn naar verbetering. In hun werk en in het proces is er namelijk zeker ruimte voor verbetering, dus je kan je eigen werk een stuk makkelijker maken als je structurele verbeteringen doorvoert. Daarnaast is het belangrijk dat je je mannetje kan staan.”

Hoe is het om te werken bij Xella?
“In die tien jaar binnen Xella heb ik het bedrijf vanuit verschillende perspectieven kunnen bekijken. Het is een internationale speler met een diversiteit aan bouwgerelateerde oplossingen, waarin de afdeling bouw een belangrijke rol vervult. Xella Bouw is op dit moment actief in Noordwest-Europa en uniek binnen de Xella-organisatie omdat wij onze producten zowel leveren als monteren. We nemen op die manier een stuk van het bouwproces van de klant uit handen. Met zo’n 300 professionals voert de afdeling bouw meer dan 1200 projecten per jaar uit en is er een hoge mate van betrokkenheid en dynamiek nodig en aanwezig binnen de organisatie. Werken bij Xella, is voor mij ook het ervaren van de kracht van dit bedrijf en het merk. Waar je ook aan tafel zit, je bent altijd een volwaardige gesprekspartner. De werksfeer informeel en direct, wat ik als erg plezierig ervaar.”

Waardoor ga je met goede zin naar je werk?
“Uiteraard voor mijn collega’s, maar ook omdat ik kan bijdragen aan de ontwikkeling die wij als bedrijf doormaken. Er is veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Door de open en prettige sfeer voelt het bijna als een hobby om dit bedrijf verder uit te bouwen!”

En waardoor vertrek je tevreden?
“Als iedereen het gevoel heeft dat ze gefaciliteerd zijn in de dagelijkse dingen die ze hadden moeten doen. Dat de medewerkers gewoon hun werk kunnen doen, zodat iedereen zijn projecten voor die dag heeft kunnen afronden.”

Voor Xella zoeken wij een Construction Supervisor in België! Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen Xella? Bekijk dan de vacature of app of bel met David Vink via +31620455186.