Home > Ervaringen > Roel Sietses

Roel Sietses

Foto: Roel Sietses | Plantmanager bij Xella

Roel Sietses is Plantmanager bij Xella op de locaties in Huizen en Hillegom. Hij vertelt ons meer over zijn werk, over Xella en over de nieuwe vacature voor Teamleider Technische Dienst binnen zijn team.

Wat houdt jouw baan als Plantmanager in?
“Als Plantmanager ben ik eindverantwoordelijk op de locaties in Huizen en Hillegom. Samen met mijn team bewaak ik de grote lijnen van de locatie in Hillegom. Naast dat ik Plantmanager ben, ben ik in Huizen ook de bedrijfsleider. Dat is een meer operationele functie en daarom is Huizen ook mijn standplaats. Dit betekent dat ik daar regelmatig contact heb met de collega’s op de werkvloer.”

Wat vind je bijzonder aan werken bij Xella?
“Wat ik heel leuk vind is dat ik impact heb op de bedrijfsvoering. Je wordt echt opgenomen in het team en je zit op een cruciale plek, waardoor je in staat bent om beslissingen daadwerkelijk door te voeren. Ik merk vanuit mijn collega’s bij Xella dat daar ook de behoefte ligt. Iemand die beslissingen maakt en ervoor zorgt dat deze beslissingen worden uitgevoerd. Je kunt daardoor heel snel een mooi resultaat boeken. Ook biedt Xella veel vrijheid in je werk. Dit geldt ook voor de beschikbare functie voor Teamleider Technische Dienst.”

Hoe ziet het team waarin de Teamleider Technische Dienst komt te werken eruit?
“Het team waarin je komt te werken bestaat uit drie mechanisch monteurs, één elektricien en één maintenance engineer. Het contact onderling is informeel en direct, er heerst een fijne sfeer. Omdat ik de bedrijfsleider ben zullen we veel samen gaan werken.”

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die de Teamleider Technische Dienst moet bezitten?
“Het is belangrijk dat je technische competenties hebt. Ook moet je projectmatig kunnen werken, en hierbij de rode lijn kunnen bewaken. Je wordt in je werkzaamheden vaak afgeleid door dagelijkse storingen. Het is belangrijk dat je daarna weer je project op kunt pakken en verder kan gaan met je lopende werkzaamheden. Daarnaast moet je in staat zijn je team op sleeptouw te kunnen nemen.”

Wat maakt deze baan zo leuk?
“Je komt met veel verschillende en uiteenlopende technieken in aanraking. Van PLC gestuurde machines, pneumatiek en hydrauliek tot stoom. Op al deze technieken ontstaan technische projecten. En daar mag jij als Teamleider Technische Dienst leiding aan gaan geven. Daarin krijg je veel vrijheid en kan je veel voor het bedrijf betekenen.”

Wil jij, net als Roel, werken bij Xella? Bekijk dan de vacature voor Teamleider Technische Dienst