Home > Ervaringen > Roel Sietses

Roel Sietses

Roel Sietses is sinds juni aan het werk bij Xella. Hij is momenteel Plantmanager bij de locaties in Huizen en Hillegom. In deze blog vertelt hij meer over zijn werk, over Xella en over de nieuwe vacature voor Manager Technische Dienst binnen zijn team.

 

Wat houdt jouw baan als Plantmanager in?

“Als Plantmanager ben ik eindverantwoordelijk op de locaties in Huizen en Hillegom. Samen met mijn team bewaak ik de grote lijnen van de locatie in Hillegom. Naast dat ik Plantmanager ben, ben ik in Huizen ook de bedrijfsleider. Dat is een meer operationele functie en daarom is Huizen ook mijn standplaats. Dit betekent dat ik daar regelmatig contact heb met de collega’s op de werkvloer.”

Wat vind je bijzonder aan jouw werk bij Xella?

“Wat ik heel leuk vind is dat ik impact heb op de bedrijfsvoering. Je wordt echt opgenomen in het team en je zit op een cruciale plek, waardoor je in staat bent om beslissingen daadwerkelijk door te voeren. Ik merk vanuit mijn collega’s bij Xella dat daar ook de behoefte ligt. Iemand die beslissingen maakt en ervoor zorgt dat deze beslissingen worden uitgevoerd. Je kunt daardoor heel snel een mooi resultaat boeken.”

Kun je wat vertellen over functie van Manager Technische Dienst?

“Als Manager Technische Dienst maak je deel uit van het operationeel management van de locatie in Hillegom. Er zijn allerlei mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen binnen deze functie, waarin je zelf beslissingen moet nemen. Hierdoor kun je snel resultaten realiseren. De ruimte voor ontwikkeling heeft te maken met de mooie ontwikkelingen die Xella zelf doormaakt.”

Welke ontwikkelingen zijn dit dan?

“Xella zit in een nieuwe fase, er is namelijk veel aandacht voor groei en ontwikkeling voor zowel machines als mensen. Daarom wordt er komend jaar een groot investeringsprogramma gestart voor de locatie in Hillegom. Zo wordt vanaf 2019 een compleet nieuwe productiestraat geïnstalleerd. De fabriek in Hillegom zal in enkele jaren op zowel omzet als personeel verdrievoudigen. Om deze reden zijn we op zoek naar een Manager Technische Dienst. Als Manager Technische Dienst ga je deze groei dus vanaf het begin meemaken. Het is daarom belangrijk dat je pragmatisch bent ingesteld, dat je van aanpakken weet en goed het contact met de collega’s op de werkvloer kunt onderhouden. Ook is het in de aanloop van de investering en de verdere toekomst belangrijk dat je het overzicht houdt en de (verbeter)projecten tot een goed eind kunt brengen.

Wat zou je zeggen tegen iemand die de functie van Manager Technische Dienst overweegt?

“Het team waarin je komt te werken is enorm leuk. Binnen deze vestiging zit heel veel ervaring, waardoor er veel kennis van het proces aanwezig is. Hierdoor word je goed opgevangen en kun je profiteren van de aanwezige kennis van je collega’s. Ook is de sfeer binnen Xella prettig. Enerzijds zijn we lid van een grote holding, waardoor we veel expertise op het hoofdkantoor tot onze beschikking hebben. Anderzijds voelen de locaties aan als een soort familiebedrijf, waar het kleinschalige zijn voordelen heeft. Kortom, het is een hele mooie en uitdagende kans!”

Wil jij, net als Roel, werken binnen dit bedrijf dat volop in ontwikkeling is? Bekijk dan de vacature voor Manager Technische Dienst.