Home > Ervaringen > Ron Hegger

Ron Hegger

Ron Hegger (52) is Algemeen Directeur bij Dutch Mushroom Projects. Ter uitbreiding zijn wij op zoek naar een nieuwe International Technical Sales Manager. Ron vertelt ons meer over het bedrijf en deze baan.

Kan je wat over jezelf vertellen?
“Ik woon samen met mijn vrouw in Lomm en heb twee zoons van 26 en 23 jaar. In mijn vrijetijd ben ik graag bezig met vrijwilligerswerk in eigen dorp, ik ben ondertussen al een kleine 20 jaar bestuurder bij de lokale voetbalvereniging. Ook ga ik graag wandelen. Daarnaast ben ik sinds december 2017 werkzaam bij Dutch Mushroom Projects.”

Kan je wat vertellen over jouw baan?
“Ik ben Algemeen Directeur bij Dutch Mushroom Projects. We zijn een engineeringsbureau en houden ons bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van installaties voor de champignon sector, zoals champignonteeltbedrijven en compostproductiebedrijven. Dit doen we over de hele wereld. Als Algemeen Directeur is het onder andere aan mij de taak om het bedrijf te laten groeien. Het bedrijf heeft de afgelopen 25 jaar, onder eigendom van de voormalig eigenaar, een stabiele periode gekend. Nu is het de ambitie om het bedrijf te laten groeien, de markt heeft een enorm potentieel.”

Kan je de sfeer in het bedrijf omschrijven?
“We zijn een klein bedrijf met ongeveer 20 medewerkers, wat betekent dat we allemaal nauw met elkaar samenwerken. De sfeer is informeel, er heerst zeker geen stropdassencultuur. Er is geen complexe hiërarchie en mijn deur staat altijd open. Ook heb ik gewoon een rol in de bedrijfsactiviteiten, met name in de sales. En ondanks dat we serieus bezig zijn met ons werk, vinden we een portie humor ook erg belangrijk! Waar gewerkt wordt moet ook gelachen worden. Dit gebeurt onder andere op de bedrijfsborrel aan het einde van elke week, of tijdens de andere activiteiten die we organiseren.”

Ga jij vaak samenwerken met de nieuwe International Technical Sales Manager?
“We zullen elkaar vaak tegenkomen en elke dag zaken met elkaar afstemmen. Zo bespreken wij dagelijks de prioriteitsbepaling en voortgang van projecten. Daarnaast behandelen we eens per week de aanvragen die zijn binnengekomen. Ook zal je veel gaan samenwerken met de voormalig directeur die hier al 25 jaar lang werkzaam is. Hij werkt momenteel als Commercieel Directeur. Vanwege al zijn ervaring en kennis kan je daar ontzettend veel van leren. Daarnaast zal je veel samenwerken met de Projectleiders. Als een project verkocht is zal je het overdragen aan de Projectleider, wat betekent dat jullie regelmatig zullen overleggen.”

Hoe komt de werkdag er voor de International Technical Sales Manager ongeveer uit te zien?
“Je zult ongeveer 30% van de tijd op reis zijn, onze klanten zitten verspreid over de hele wereld. Dit wordt dan ook jouw werkveld, samen met enkele andere collega’s. Wanneer je niet op reis bent, ben je vooral bezig met het overdragen van recent verkochte projecten. Je bent op dat gebied de vraagbaak voor de Projectleider. Verder komen er op dagelijkse basis nieuwe aanvragen binnen. Jij gaat je bezig houden met deze aanvragen. Zo zet jij de aanvragen om naar calculaties, verzorg je vervolgens de calculaties en maak je de offertes. Dat is de belangrijkste dagtaak van de International Technical Sales Manager.”

Wil jij als International Technical Sales Manager aan de slag bij Dutch Mushroom Projects? Bekijk de vacature of neem voor meer informatie contact op met Lydia Geelen via 024-3882299 of lgeelen@ranger.nl.