Home > Ervaringen > Ron van Oosten

Ron van Oosten

Ron van Oosten is Calculator bij Romein Beton, waar hij al ruim 25 jaar werkzaam is. In deze blog vertelt hij ons meer over zijn werk als Calculator, het team waarin hij werkt en over het bedrijf Romein Beton.

Wat doe je precies als Calculator bij Romein Beton?
“Als Calculator ben je bezig met de prijsvorming in de breedste zin van het woord. Dit gaat van engineering tot aan de productie en de montage. Onze klanten zijn vaak ingenieursbureaus, overheden en aannemers. Zij leveren tekeningen en werkomschrijvingen aan, waarna het de uitdaging is om tot een aanbieding te komen waarmee iedereen tevreden is.”

Wat is de grootste uitdaging van jouw werk als Calculator?
“Het is van groot belang dat je als Calculator het aangeleverde technisch ontwerp tot een optimaal prefab betonnen oplossing uitwerkt. Je moet kritisch zijn en in staat zijn een aantal stappen vooruit te denken, zoals bijvoorbeeld over de extra kosten van aanvoer van elementen. Het is dus de uitdaging om hier scherp op te blijven! Gelukkig krijg je binnen de organisatie hulp bij het bedenken van oplossingen en het maken van een aanbieding.“

Hoe ziet de afdeling waarin jij werkzaam bent eruit?
“Op onze afdeling werken Calculatoren en verkopers van de binnen- en buitendienst. Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een Calculator. We werken onderling goed samen! Er zijn een aantal mensen die al langer werkzaam zijn bij Romein Beton en daardoor goed weten hoe alles werkt binnen het bedrijf. Daardoor kan de nieuwe Calculator goed begeleid worden. Wanneer je hulp nodig hebt staan zij voor je klaar.”

Wat maakt deze baan zo leuk?
“Geen enkel project is hetzelfde. Wij bieden project specifieke oplossingen, klein en groot, dat maakt het werk erg gevarieerd. Ondanks dat we met dezelfde type elementen werken, varieert de aanpak per project. Een goede bijkomstigheid is, dat alles in onze eigen fabriek wordt geproduceerd. Je kan dus zien hoe jouw verkochte werk eruit komt te zien. Omdat je vaak contact hebt met je collega’s, blijf je constant op de hoogte van jouw eigen project.”

Hoe ziet zo’n aanbiedingsproces van een project eruit?
“Het project begint altijd met de aanvraag. Vervolgens hebben we met het team een overleg over het technisch ontwerp en maken we een plan van aanpak. Op basis van de input van de afdelingen engineering, productie en montage, wordt een haalbare oplossing gemaakt. De uitgangspunten worden vastgelegd in een werkomschrijving met de aanbieding en naar de klant opgestuurd. Wordt het project verkocht, dan is het aan ons de taak deze over te dragen binnen de organisatie!”

Wil jij, net als Ron, aan de slag als Calculator bij Romein Beton? Bekijk de vacature, of neem voor vragen gerust contact op met David Vink: 06-20455186.