Home > Ervaringen > Roy van der Zwet

Roy van der Zwet

Roy van der Zwet is nu CIM Engineer bij Interxion. Voorheen was hij Site Engineer maar hij is doorgegroeid naar deze nieuwe functie. Hij werkt er al ruim twee jaar met veel plezier en vertelt ons over zijn werk, collega’s en hobby’s.

Kan je ons wat over jezelf vertellen?
Ik ben getrouwd en we hebben samen een kindje van 4 jaar en een kindje van 1 jaar. Verder kun je me wel een fanatiek voetbalfan noemen en ik doe aan wielrennen. Ik heb MBO Mechatronica gedaan en diverse opleidingen op het gebied van Werktuigbouwkunde gevolgd. Daarna heb ik een tijd bij de Marine gewerkt. Hier was ik korporaal technische dienst en heb ik veel geleerd over generatoren, koelinstallaties, UPS-systemen en brandbeveiliging testen aan boord van schepen.

Waarom heb je de overstap naar Interxion gemaakt?
Het afscheid van de marine was niet makkelijk maar uiteindelijk was het de juiste keuze. De uitzendingen waren vaak lang en ook qua technieken kon ik niet veel meer leren daar. Tijd voor een nieuwe uitdaging dus. En dat werd Interxion!

En hoe bevalt werken bij Interxion?
Erg goed! Ik heb het erg naar mijn zin bij Interxion, ik voelde me meteen op m’n plek en ik leer hier veel. Ik ben ook heel blij dat ik de kans heb gekregen om door te groeien van site engineer naar customer implementation engineer. Ik vind het contact met klanten erg leuk.

Wat is het leukste moment van de dag?
Naar huis gaan natuurlijk! Nee hoor, ik maak maar een grapje. Het gaafste vind ik als ik een klant echt kan helpen. Bijvoorbeeld laatst wilde een klant graag iets wat fysiek gezien simpelweg niet mogelijk was in verband met kabelverbindingen. We hebben toen goed overlegd en uiteindelijk samen een oplossing gevonden. En soms zijn er ook wel spannende onverwachte acties: dan is de nood echt aan de man. Een keer zijn er zelfs acht collega’s van een andere site gehaald om met zijn allen een koelwaterprobleem op te lossen. Dat is wel even hectisch, maar het geeft wel een goed gevoel als het is opgelost.

Hoe is Interxion als werkgever?
Interxion staat echt bekend om de hoge kwaliteit van service, maar het is ook een bedrijf waar je met open armen wordt ontvangen. Het voelt echt meteen als thuiskomen. Bijvoorbeeld toen ik ging trouwen: ondanks dat ik toen pas twee maanden hier werkte, heeft Interxion toen al vanalles geregeld voor onze bruiloft!

Hoe is de sfeer onderling?
Heel goed. Er hangt een leuke sfeer hier en er is een goede klik met de collega’s. Dat heeft zeker bijgedragen aan het feit dat ik me hier meteen welkom voelde.

Enthousiast geworden na het verhaal van Roy? Wij vertellen je graag meer over jouw mogelijkheden als Site Engineer bij Interxion!

Bel, mail of app Thedo Boer voor meer info: 06-51831834 | tboer@onsite-engineers.nl