Home > Ervaringen > Roy Wentzel

Roy Wentzel

Roy WentzelRoy Wentzel is Manufacturing Engineer bij Moba. Roy vertelt ons meer over de afdeling, de collega’s en zijn werkzaamheden. Ter versterking van het team zijn wij op zoek naar een Manufacturing Engineer.

Nieuw en volop in ontwikkeling
“De afdeling Manufacturing Engineering bestaat sinds december 2020 binnen Moba en is volop in ontwikkeling. Het is een nieuwe afdeling die de productie ondersteunt bij het creëren van veilige, efficiënte en kwalitatief goede processen. In mijn rol als Manufacturing Engineer, werk ik projectmatig aan verschillende soorten multidisciplinaire projecten binnen Moba. Van verbeterprojecten tot en met het implementeren van nieuwe productie- en assemblagelijnen. Hierbij heb ik de rol van projectleider of ben ik onderdeel van een projectgroep en vertegenwoordig ik productie. Mijn opleiding Lean Six Sigma Black Belt samen met mijn Technisch Bedrijfskundige achtergrond komen hierbij goed van pas. Mijn certificaat voor Black Belt heb ik een aantal jaar geleden bij Moba behaald.”

Gezamenlijk doel
“Binnen Moba hebben we veel enthousiaste collega’s die allemaal continu streven naar een betere, snellere en leukere werksituatie. Vanuit mijn rol probeer ik de verschillende disciplines mee te nemen in het proces en te verbinden zodat er een gezamenlijk doel wordt nagestreefd. Als dit tot een verbeterde situatie leidt waar iedereen achter staat, haal ik daar veel voldoening uit. Het samenwerken met vrijwel alle disciplines binnen Moba maakt het werk veelzijdig en leuk.”

Huidig project
“Op dit moment werk ik aan een project dat zich richt op de implementatie van een nieuwe generatie Loader binnen productie. Wij zijn als afdeling betrokken bij het hele proces, vanaf het ontwerp tot en met een compleet ontwikkelde machine. Met een team van o.a. R&D, Logistiek, Productie en Assemblage medewerkers, zorgen wij ervoor dat de machine op een zo efficiënt mogelijke manier straks door de fabriek heen gaat. Als Manufacturing Engineer ben ik verantwoordelijk voor de projectresultaten met als doel dat we tot een zo veilig, efficiënt en werkbaar mogelijke productie- en assemblageproces komen volgens de laatste technieken.”

Verbeterpotentieel identificeren
“Naast de introductie van nieuwe machines, streven wij ook naar continue verbeteringen binnen productie. Vanuit verschillende invalshoeken wordt er verbeterpotentieel geïdentificeerd en worden er vanuit Manufacturing Engineering nieuwe verbeterinitiatieven geïnitieerd. Het werk is dus nooit klaar voor onze afdeling binnen Moba!”

Word jij de nieuwe collega van Roy? Bekijk de vacature voor Manufacturing Engineer, of neem contact op met David Vink: 0620455186, hij vertelt je er graag meer over!