Home > Ervaringen > Sandra van der Loo

Sandra van der Loo

Sandra van der Loo is Deputy Managing Director bij Van Thiel United. In haar vrije tijd gaat ze het liefst motorrijden, is ze graag in haar tuin bezig en staat ze graag in de keuken. Ter uitbreiding van haar team zijn we op zoek naar een Aankomend Commercieel Manager. Sandra vertelt ons meer over deze baan.

Wat doe je precies bij Van Thiel United?
“Ik ben in 2004 begonnen als Financial Controller, en inmiddels ben ik als Deputy Managing Director verantwoordelijk voor de afdelingen Finance, HR, Commercie en IT. Mijn werk is heel divers. Ik houd mij bijvoorbeeld bezig met het uitstippelen van de commerciële strategie, de inrichting van de organisatie, de supervisie op het financiële vlak en uiteraard HR. Ter uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een Aankomend Commercieel Manager.”

Ga jij veel samenwerken met de Aankomend Commercieel Manager?
“Wij zullen regelmatig samenwerken, omdat ik verantwoordelijk ben voor de commercie. In eerste instantie ga jij je als Aankomend Commercieel Manager bezighouden met de binnendienst, met name voor de exportmarkt. Op deze manier leer je de producten en de manier van werken kennen. Op termijn ga je zelf mee naar internationale klanten. Dit zal voornamelijk in Europa zijn, en incidenteel in Amerika en Canada.”

Hoe is de sfeer in het team waarin de Aankomend Commercieel Manager komt te werken?
“Je komt te werken in een team waar een informele sfeer heerst. Onderling overleg is de dagelijkse gang van zaken. Je loopt bij elkaar naar binnen, er heerst zeker geen gesloten deuren politiek. Wij zijn een echt Brabants familiebedrijf met een no-nonsense cultuur.”

Wat is de grootste uitdaging in deze baan?
“Een hele leuke en grote uitdaging is om mee te denken aan de toekomstvisie van het bedrijf op commercieel vlak. We zitten in een omslag waarbij wij ons internationaal op specifieke niches gaan richten, dit moet verder worden uitgewerkt door middel van onder andere marktonderzoeken. Een andere uitdaging zal jouw ontwikkelingstraject binnen ons bedrijf zijn.”

Hoe ziet dat traject eruit?
“Je gaat werken aan jouw eigen ontwikkeling om uiteindelijk door te groeien naar de functie van Commercieel Directeur. Hoe dit traject er daadwerkelijk uit komt te zien is persoonsafhankelijk. Zolang jij de basisvaardigheden in huis hebt en de ambitie hebt om jezelf te ontwikkelen, zullen wij samen het traject gaan vormgeven.”

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor de Aankomend Commercieel Manager om te bezitten?
“Het is belangrijk dat je een onderzoekend karakter hebt en niet afwachtend bent. In de buitendienst wordt een bepaalde zelfstandigheid van je verwacht. Zo ga je proactief te werk met betrekking tot (potentiële) klanten.”

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die deze functie overweegt?
“Het is een uitdagende functie waar je voor een groot deel zelf invulling aan kunt geven. Er is volop ruimte voor eigen initiatief! Het is jouw kans om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de toekomst van het bedrijf.”

Wil jij als Aankomend Commercieel Manager aan de slag bij Van Thiel United? Bekijk de vacature of neem voor meer informatie contact op met Lydia Geelen: 06-17312322.