Home > Ervaringen > Tim Kornuijt

Tim Kornuijt

Tim Kornuijt werkt bij Xella als Construction Supervisor. In dit interview vertelt hij ons over zichzelf, Xella en over zijn werk.

Kan je wat over jezelf vertellen?
“Ik woon in Geldrop met mijn vrouw en zoon. Ik heb bouwkunde gestudeerd in Tilburg. Ik ga graag uit eten, op vakantie en leuke dingen doen met familie en vrienden. Af en toe tennis en golf ik. Nu werk ik als Construction Supervisor bij Xella.”

Kort samengevat, wat doe je precies?

“Je hebt als het ware je eigen bedrijf onder de vlag van Xella. We werken voor grote en kleine aannemers waar we de binnenwanden, van panelen en blokken, plaatsen en afwerken. Gemiddeld zijn er ongeveer 40 vaklui voor mij aan het werk. Ik ben verantwoordelijk voor het gehele proces, dus voor de planning, kwaliteit, KAM en financiën. Om dit proces in een groter bouwproces goed te laten verlopen is communicatie, intern en extern, zeer belangrijk. Binnen ons bedrijf werk ik nauw samen met onze planning, expeditie, bouwmagazijn, collega Construction Supervisors, managers, verkopers en natuurlijk de lijmers en stucadoors.”

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?
“Rond 7 uur ’s ochtends begint mijn werkdag. Gemiddeld werk ik drie dagen per twee weken thuis aan de administratie. De overige dagen ben ik bezig met het bezoeken van bouwplaatsen en aannemers. Op de bouwplaatsen overleg ik met de aannemer, onze stellers en stucadoors en begeleid ik het proces. Ook controleer ik onze eigen kwaliteit en werkwijze. Daarnaast overleg ik met aannemers tijdens startwerk gesprekken, over de werkwijze, planning, meerwerk, enzovoort. Eén keer per week ben ik een halve dag op ons kantoor in Vuren. Ter ondersteuning van het facturatieproces helpt onze administratieafdeling met het verwerken van de bonnen. Over het algemeen ben ik veel aan het bellen, ook mijn mailbox is vaak gevuld. Wanneer ik een dag op pad geweest ben, zorg ik dat ik rond twee uur thuis ben om alle zaken van die dag af te werken.”

Hoe ben je bij Xella terecht gekomen?
“Ik was bouwkundig uitvoerder bij een grote aannemer, maar vond het werk niet meer bij mij passen. Met name het, alsmaar de druk opvoeren en inleveren op kwaliteit, stond me steeds meer tegen. Via Peter, een Construction Supervisor, kwam deze functie bij Xella op mijn pad, het leek me een leuke functie, maar twijfelde ook of het wel iets voor mij zou zijn. Deze functie is minder gericht op techniek en wat meer op het sociale onderdeel. Bij de eerste gesprekken had ik meteen een goed gevoel.”

Wat is het verschil met een Construction Supervisor en een “klassieke” uitvoerder bij een aannemer?
“Als bouwkundig uitvoerder leidt je het complete bouwproces op de bouwplaats. Wij maken één onderdeel in dit proces. Als uitvoerder bij een aannemer ben je van heel veel zaken afhankelijk. Dat is in ons werk een stuk minder, dus onze processen zijn makkelijk te sturen en te beïnvloeden. Daarnaast is de techniek in ons werk minder uitdagend, aan de andere kant zijn wij financieel verantwoordelijk voor onze projecten. De titel uitvoerder dekt de lading niet bij mijn werkzaamheden, je bent meer projectleider; vandaar ook de titel Construction Supervisor. Het grootste verschil is dat ik veel meer projecten tegelijkertijd leidt dan een bouwkundig uitvoerder.”

Hoe vond je het in het begin?
“Ik werd heel gastvrij ontvangen. De inwerkperiode is ruim voldoende om goed inzicht te krijgen in het bedrijf. In het begin krijg je een beperkt aantal projecten onder je, zodat je je in eerste instantie goed kan richten op de kwaliteit van de verschillende onderdelen. Je krijgt de tijd om te zien wat het werk inhoudt, daar je eigen weg in te vinden, en de jongens te leren kennen.” 

Wat maakt Xella een fijne werkgever?
“De sfeer is prettig, inspirerend en motiverend. De afdeling is kleinschalig en het management is makkelijk te benaderen. Ik ben heel tevreden over het management van onze afdeling, er is veel waardering voor wat we doen. Ik heb fijne collega’s binnen Xella, ook een paar waar ik echt een klik mee heb. Dat geeft wel echt een meerwaarde. Kort samengevat: je wordt gewaardeerd, het is leuk werk, fijne collega’s en je krijgt goede primaire en secundaire voorwaarden.”

Waardoor ga je met goede zin naar je werk?
“Het blijft je werk, maar ik doe iets wat ik ook echt leuk vind. Ik heb hiervoor veel werk gedaan wat ik niet leuk of uitdagend vond, maar dat hou je niet vol. Het contact met collega’s, aannemers, werklui en andere relaties vind ik het leukste van het werk. Ik kom op heel veel verschillende plaatsen en bij verschillende aannemers. Uiteraard is er af en toe wat gedoe, maar dat hoort er nou eenmaal bij, het gaat er vooral om hoe je er zelf mee omgaat.”

Waardoor vertrek je tevreden?
“Als ik al mijn zaken die ik die dag heb moeten regelen gelukt zijn, en iedereen goed heeft kunnen werken. Anders gezegd: als het gewoon loopt. Het geeft rust om te weten dat alles geregeld is en iedereen weet waar hij aan toe is.”

Wat zou je tegen iemand die deze functie overweegt zeggen?
“Vrijheid! Die moet je wel aankunnen, er komt verantwoordelijkheid bij kijken. Je kan altijd terugvallen op collega’s en management. Je staat er absoluut niet alleen voor, maar tegelijkertijd heb je veel vrijheid. Daarnaast kom je op heel veel plekken en werk je samen met veel verschillende mensen.”

Voor Xella zoeken wij een Construction Supervisor! Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen Xella? Bekijk dan de vacature of app of bel met David Vink via +31620455186.