Home > Ervaringen > Tom Brekelmans

Tom Brekelmans

Tom Brekelmans is Hoofd R&D bij RAVAS. Hij vertelt ons meer over zijn baan, RAVAS en over de beschikbare vacature voor Project Engineer.

Kan je wat over jezelf vertellen?
“Ik kom uit Lith, daar heb ik een half jaar geleden samen met mijn vriendin ons eerste huis gekocht. Dat is een groot klusproject, het is namelijk een 140 jaar oude boerderij. Verder bouw ik in mijn vrije tijd graag expeditie voertuigen. Ik ben bij RAVAS terechtgekomen tijdens mijn studie Werktuigbouwkunde. Voor mijn afstudeerstage heb ik bij RAVAS onderzoek gedaan naar de doorontwikkeling van een weegsysteem. Dat is zo goed bevallen dat ik daar ben blijven plakken. Momenteel ben ik Hoofd R&D, en volg ik via RAVAS een parttime masterstudie. Samen met 3 collega’s ben ik bezig met de (door)ontwikkeling van nieuwe aanvullingen en toevoegingen wat betreft onze mobiele weegsystemen. Ter aanvulling van dit team zijn wij op zoek naar een nieuwe Project Engineer.”

Wat doet RAVAS precies?
“Wij zijn Europees marktleider op het gebied van mobiel wegen, onze mobiele weegsystemen zijn veelal geïntegreerd in handpalletwagens en vorkheftrucks. Op onze locatie in Zaltbommel wordt ongeveer 70% van onze producten gebouwd. Overigens verhuizen wij over 1,5 jaar naar een compleet nieuw pand in Zaltbommel, dat vier keer zo groot is als onze huidige locatie. Naast onze locatie in Nederland hebben we nog een locatie in Amerika, en een aantal hubs in Portugal, Frankrijk, Duitsland, Polen, Italië en Mexico.”

Kom jij veel samen te werken met de nieuwe Project Engineer?
“Absoluut! We zitten in één ruimte, waar gedurende de dag regelmatig onderling contact is vanwege de overlap tussen mechanica en elektronica. Daarnaast hebben we eens per week een technische meeting. In deze meeting leveren we vanuit R&D input. Ook hebben we eens in de twee weken een R&D overleg, dit is met het R&D team en de CEO.”

Wat is de grootste uitdaging voor de Project Engineer?
“Om niet overspoeld te raken met informatie. Je hebt veel verschillende taken, bijvoorbeeld op het gebied van R&D, maar ook projectondersteuning, kwaliteitsondersteuning, serviceondersteuning, en soms wat sales ondersteuning bij speciale projecten. Om daar de ideale balans in te vinden is een grote uitdaging. Maar dat betekent ook dat je in een bepaalde rol kan groeien. Vind je bijvoorbeeld de R&D kant heel leuk, dan kan je ervoor kiezen die richting op te gaan. Maar misschien ben je wel commercieel onderlegd en vind je de sales kant leuk, dan ga je meer die richting op. Het is dus belangrijk om te ontdekken wat bij jou past, waarna je vanzelf in een bepaalde rol groeit.”

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen voor de Project Engineer om te bezitten?
“Het is belangrijk dat je in staat bent om informatie snel eigen te maken. Om als Project Engineer aan de slag te gaan moet je natuurlijk eerst kennis krijgen van ons product. Je zult in eerste instantie dan ook even meedraaien in de productie. Ook moet je goed prioriteiten kunnen stellen, maar daar zullen wij je bij gaan helpen. Verder is flexibiliteit wenselijk en de capaciteit om je te kunnen verplaatsen in onze eindgebruikers.”

Wat maakt RAVAS een fijne werkgever?
“Het allerbelangrijkste is dat je de mogelijkheid krijgt om echt uit te vinden wat je leuk vindt om te doen, omdat je zo veel kanten uit kunt. Daarnaast vind ik ook de saamhorigheid binnen het bedrijf erg fijn! RAVAS is eigenlijk één grote familie. Iedereen kent elkaar, helpt elkaar en staat voor elkaar klaar. Bovendien is er helemaal geen kloof tussen kantoor en productie. Ook bij de realisatie van het nieuwe pand wordt iedereen betrokken. Er worden maquettes gemaakt en er staat een grote ideeënbus. Wat ook erg leuk is, is dat we eens in het jaar een RAVAS uitje hebben, en ongeveer één keer per maand een uitje vanuit de personeelsvereniging. Daarin is iedereen erg actief!”

Voor RAVAS zijn wij op zoek naar een nieuwe Project Engineer. Benieuwd naar deze functie? Bekijk de vacature, of neem contact op met Thedo Boer voor meer informatie: 06-51831834 / tboer@onsite-professionals.nl.