Home > Ervaringen > Walco Goelema

Walco Goelema

Walco Goelema is ondertussen ruim twee jaar werkzaam bij Wienerberger in Zennewijnen. Hier werkt hij met veel plezier als Elektromonteur. Walco vertelt ons meer over zijn baan als Elektromonteur, het team waarin hij werkt en zijn meest bijzondere werkervaring.

Wat houdt jouw baan als Elektromonteur in?

Mijn baan als Elektromonteur bij Wienerberger is heel divers. Eigenlijk is elke dag weer anders. Ik ben vooral bezig met het verhelpen van plotselinge storingen en het uitbreiden of aanpassen van bestaande installaties. Deze diverse werkzaamheden bevallen me beter dan wanneer ik bijvoorbeeld de hele dag aan één machine mag sleutelen. Ik houd van afwisseling. Ik ben hier vrij om rond te kijken of alles goed draait en om daar eventueel op in te springen.

Waarom is het leuk om als monteur aan de slag te gaan bij Wienerberger?

Je weet nooit wat de dag je gaat brengen. De storingen variëren elke keer weer. Om deze storingen vervolgens samen met het team op te pakken en op te lossen is ontzettend leuk! Daarnaast is hier op het gebied van techniek heel veel variëteit. Je komt echt van alles tegen. Ook is het laagdrempelige contact met de leidinggevende een groot pluspunt. We zitten hier met z’n allen op één lijn, waardoor de sfeer erg goed is.

Wat is het meest bijzondere dat je tot nu toe hebt meegemaakt?

Toevallig was er kort geleden een stroomstoring. Toen stonden we even onder grote druk, omdat we geen productie konden draaien. Uiteindelijk heeft de fabriek de hele dag platgelegen, en was er pas ’s nachts weer stroom. Vervolgens was het aan ons de taak om ervoor te zorgen dat de hele fabriek weer werd opgestart, van machines tot computers. Het voelde heel goed dat uiteindelijk de productie weer volop draaide.

Hoe ziet het team waarin je werkt eruit?

Dat ik met veel plezier naar mijn werk ga heeft voor een deel te maken met de leuke collega’s. Het contact dat we hebben is ongedwongen, af en toe een geintje hoort er natuurlijk bij! Ook werken we vaak samen als team, we hebben namelijk een overlapping in onze diensten. Zo was er gisteren bijvoorbeeld een motor die vervangen moest worden. Daar hebben we met drie monteurs gezamenlijk aan gewerkt. De mechanische monteurs konden de motor vervangen, en ik als elektromonteur kon de motor afkoppelen en aansluiten. We helpen elkaar vaak en overleggen regelmatig. Daar leer ik veel van!

Benieuwd geworden naar Wienerberger en jouw mogelijkheden binnen dit bedrijf? Voor Wienerberger zoeken wij monteurs voor diverse locaties in Nederland.  Bel, mail of app David Vink voor meer info: 06-20455186 | dvink@onsite-engineers.nl