Home > Ervaringen > Wiedya Debipersad

Wiedya Debipersad

Wiedya Debipersad is HR Manager bij Xella. Naast haar werk gaat ze graag wandelen, is ze fanatiek crossfitter en ziet ze haar vrienden regelmatig. Ter uitbreiding van haar team zijn wij op zoek naar twee HR Business Partners en één Business Partner Verzuim. Wiedya vertelt ons meer over deze uitdagingen.

Hoe was het voor jou om bij Xella te starten?
“Op 1 mei ben ik in dienst getreden bij Xella als HR Manager. Na 19 jaar bij mijn vorige werkgever te hebben gewerkt was dit voor mij een grote stap. Het was dus even wennen om de overstap te maken naar een andere organisatie. Maar gelukkig ben ik warm ontvangen. Mijn collega’s stonden voor me klaar en hebben me veel geholpen bij de opstart. Ondertussen heb ik het hier erg naar mijn zin.”

En nu zijn wij op zoek naar twee HR Business Partners. Wat wordt de grootste uitdaging voor hen?
“Je kan écht een verschil maken op menselijk vlak. Je bent direct betrokken bij het ontwikkelen en binden van medewerkers. Daarvoor moet je in verbinding staan met mensen, en over een bepaalde stevigheid bezitten om veranderingen in gang te zetten en in gesprek te zijn met het MT. We willen de People-agenda op het gebied van HR verder professionaliseren en ontwikkelen, daarom zijn we op zoek naar iemand die dat leuk vindt.”

Kan je iets vertellen over de verschillende plants?
“De twee HR Business Partners zullen op verschillende locaties werkzaam zijn. We zijn op zoek naar één HR Business Partner voor de plant in Landgraaf, en één voor de plants in Hillegom en Meppel. Deze plants zijn qua omvang vergelijkbaar, maar hebben natuurlijk alle drie hun eigen sfeer en cultuur. Iets dat ik heel mooi vind en wat voor alle plants geldt, is dat de medewerkers echt trots zijn op de fabriek en het product.”

Waar zal de focus voor de Business Partner Verzuim op liggen?
“We willen binnen Xella de focus verleggen van managen van de verzuimdossiers en meer naar de preventieve kant gaan . Daarbij richten we ons op een vitale, gezonde en duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Wat kunnen we hier Xella breed aan doen en wat is daarbij nodig in de verschillende fabrieken? Als Business Partner verzuim moet je dus iemand zijn die de positie durft te nemen en verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid op de kaart durft te zetten.”

Wat is de sfeer op de afdeling?
“De afdeling bestaat nu uit vier HR Businesspartners, een HR Projectmanager, een Casemanager a.i., een HR Administratiemedewerker, twee Salarisadministratiemedewerkers, Payroll manager a.i. en ikzelf. Het is een heel gevarieerd team. Een aantal collega’s werken er al meer dan 20 jaar, en sommigen zijn net begonnen. De sfeer in het team is goed! Wat ik merk is dat iedereen behulpzaam is, we staan voor elkaar klaar. We snakken ernaar om vooruit te komen en stappen te zetten.”

Wat is het leukste aan werken bij Xella?
“We werken met een ontzettend mooi product dat belangrijk is voor de Nederlandse samenleving. Er worden onder andere huizen, kantoren en fabrieken mee gebouwd. De collega’s die hier werken zijn zich hiervan bewust. Het zijn hele enthousiaste en betrokken mensen. Als HR Business Partner en Business Partner Verzuim kan je hier een mooie bijdrage aan leveren. De uitdagingen liggen op jullie te wachten. Dus kom vooral in gesprek!”

Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden in het team van Wiedya? Bekijk de vacatures, of neem voor meer informatie contact op met Thedo Boer: 06-51831834. Hij vertelt je graag meer!

HR Business Partner Landgraaf
HR Business Partner Meppel / Hillegom
HR Business Partner Verzuim