Home > Ervaringen > Wilbert van Hoof

Wilbert van Hoof

Wilbert is Productiemanager bij Optiwa in Reuver, een productielocatie van Frencken Europe. In zijn loopbaan heeft Wilbert on the job veel geleerd en is hij doorgeroeid van Draaier/Frezer tot Productiemanager. Voor zijn team is hij op zoek naar twee Teamleiders. Wilbert vertelt ons meer over deze uitdagingen.

Hoe ben je bij Frencken terecht gekomen?
“Na de MTS ben ik detailhandel gaan studeren, iets heel anders dus. Na mijn studententijd was er weinig tot geen werk in deze branche en heb ik verschillende baantjes gehad om aan de slag te blijven. Een vriend die werkzaam was in de techniek heeft mij uiteindelijk enthousiast gemaakt voor de techniek en alles wat daarbij komt kijken. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en ik ben bij verschillende bedrijven letterlijk aan gaan bellen of ik daar als Draaier of Frezer aan de slag kon. Zodoende ben ik deze wereld ingerold. 10 jaar lang heb ik aan de draaimachines en freesmachines gestaan en vervolgens heb ik de stap gemaakt naar chef op de werkplaats. Dit beviel erg goed. Uiteindelijk heb ik bij verschillende bedrijven leidinggevende functies bekleed en ben ik uiteindelijk bij Optiwa terecht gekomen als Productiemanager. Hier werk ik nu 6 jaar.”

Wat doet een productiemanager precies?
“Samen met je team zorg je ervoor dat je de producten die Frencken maakt bij de klant komen. Natuurlijk het liefst zo efficiënt mogelijk, met de beste kwaliteit.
Om dit te realiseren draag ik als Productiemanager de zorg dat de randzaken samen worden opgelost. Dit regel ik met mijn Teamleiders. Je moet samen zorgen voor een goede flow door de fabriek. Ik ben ook graag bezig met werving van nieuwe medewerkers en de contacten die daarbij horen. Daarnaast mag ik mij ook bezighouden met de aanschaf van nieuwe machines en middelen. Dit is een prachtige uitdaging voor mij!”

Jullie zijn op zoek naar twee nieuwe Teamleiders, Teamleider Frezen en Verspanen. Kan je mij meenemen in de dagelijkse werkzaamheden van deze rollen?
“De dag begint met een kort teamoverleg waarin de doelstellingen worden besproken en vragen vanuit het team gesteld kunnen worden. Daarna ga je aan de slag. Gedurende de week is dit overleg eigenlijk het enige ‘standaard’ moment. Verschillende uitdagingen doen zich voor waar de Teamleider bij moet springen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: machines en productiemethodes/programma’s die niet goed functioneren, ERP-systemen controleren, tijden monitoren en het bewaken van de kwaliteit van het product en de planning. Geen week die hetzelfde is dus. Als Teamleider heb je wel terugkomende verantwoordelijkheden zoals het optimaliseren van de bezetting, het behouden van een goede werksfeer en het proactief begeleiden van je team. Daarnaast ben je ook hands-on met de machines bezig en ben je betrokken bij verschillende projecten, zo ook bij de aanschaf van een nieuwe machine.”

Frencken hecht veel waarde een goede onboarding van de nieuwe collega’s. Hoe ziet dat eruit?
“Nieuwe medewerkers krijgen een georganiseerde introductiedag op ons hoofdkantoor in Eindhoven. Dat is altijd een erg groot succes. Verder ga je in de eerste periode meelopen met alle afdelingen, zodat je alle lijnen ziet lopen van het gehele productieproces. Zodra je begint is het duidelijk bij wie je moet wanneer je vragen hebt of tegen problemen aanloopt. Daarbij leer je ook gelijk iedereen kennen! Bij Frencken zijn we er voor elkaar en helpen we elkaar waar nodig.”

“Daarnaast zijn we bij Frencken ook echt wel actief in het organiseren van activiteiten. Corona even buiten beschouwing gelaten, organiseert Frencken elk jaar een groot feest voor de gehele organisatie. Ook houden we barbecues met het team, zijn er leuke uitjes met het hele gezin en wordt er tijdens Sinterklaas en Kerst voor iedereen een pakketje uitgedeeld.”

Wat maakt Frecken, naast de leuke activiteiten, een goede werkgever om voor te werken?
“Bij Frencken ben je altijd bezig met de nieuwste en meest vooraanstaande technieken en machines. Zodoende zijn onze producten ook van de best mogelijke kwaliteit. We maken producten voor de echte multinationals zoals ASML, Thermo Fisher en Philips. Deze organisaties leggen de lat van kwaliteit zo hoog mogelijk. Het gave is dat wij bij Frencken dan ook aan deze uitdaging kunnen voldoen. Innovation is key! Ook biedt Frencken veel ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van trainingen en ontwikkelprogramma’s en is doorgroeien altijd mogelijk. Met een technische achtergrond kan je binnen Frencken op veel plekken terecht.”

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij Frencken?
“Frencken is een geweldig innoverende en stabiele organisatie. Je bent hier altijd bezig met de nieuwste technieken en machines. Bij Frencken zijn er altijd genoeg uitdagingen om op te pakken. Kom vooral op gesprek!”

Benieuwd naar de functie van Teamleider Verspanen of Frezen? Bekijk de vacature, of neem voor meer informatie contact op met Wouter Simons: 06 28499701. Hij vertelt je er graag meer over.