Home > Ervaringen > Wouter Lammerts

Wouter Lammerts

Wouter werkt al meer dan 10 jaar bij Xella, waar hij momenteel Rayonmanager is. Hij vertelt ons meer over zichzelf, de functie van Construction Supervisor en Xella.

Kan je iets over jezelf vertellen?
“Ik ben getrouwd, heb drie zoons en ik woon in Egmond-Binnen. Ik voetbal zelf niet meer, maar sta tegenwoordig aan de zijlijn als jeugdleider. Verder fiets en mountainbike ik graag.”

Wat doe je precies bij Xella?
“Momenteel ben ik Rayonmanager, en ik ben hiervoor werkzaam geweest als Construction Supervisor. Ik zie het eigenlijk zo: als Construction Supervisor ben je een klein zelfstandig afbouwbedrijf binnen een heel groot bedrijf. Daarbij komt een hoop verantwoordelijkheid kijken, maar ook veel vrijheid. Je kan je dagen zelf indelen, vandaag werk ik bijvoorbeeld thuis alle administratie bij. Je werkt zelfstandig binnen jouw rayon, en samen met zzp’ers en je collega’s op het kantoor werk je samen aan het project. Normaal ben je zo’n drie tot vier dagen per week op locatie. Persoonlijk vind ik het ook leuk om op locatie de commerciële kansen voor Xella in de gaten te houden, zoals badkameropties. Maar het belangrijkste is natuurlijk je verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het werk en de veiligheid van het team.”

Hoe ben je bij Xella terecht gekomen?
“Eigenlijk via een oud-collega, die nu ook nog steeds bij Xella werkt. Ik werk al meer dan 10 jaar bij Xella. Ik heb het al die tijd heel erg naar mijn zin gehad!”

En hoe ging dat eigenlijk toen je net als Construction Supervisor begon?
“Nou, dat was best spannend. De overstap van op kantoor werken naar volledig zelfstandig buiten is best groot. Maar mijn collega’s hebben toen heel goed geholpen. Ze namen me meteen mee, toonden interesse en boden altijd hulp aan. En ik weet zeker dat bij mijn “vervanger” hetzelfde gaat gebeuren!”

Hoe zou je de werksfeer omschrijven?
“Gezellig en informeel. En in ieder geval plezierig. De afgelopen jaren heeft Xella ook veel nieuwe jongere medewerkers aangenomen, dat vond ik zelf erg prettig. Ik heb ook regelmatig contact met de andere Construction Supervisors. We zijn natuurlijk redelijk vaak onderweg dus dan bellen we in de auto om even bij te praten en als het nodig is elkaar te helpen.”

Wat maakt Xella een fijne werkgever?
“Eigenlijk meerdere dingen. Het vertrouwen wat ze je geven is heel fijn. Je krijgt de vrijheid om zelf je dag in te delen, dus als je je kinderen een keer van school wil halen kan dat gewoon. Zolang je je werk maar gewoon afmaakt. Verder zijn er allerlei doorgroeimogelijkheden en opleidingen mogelijk. Als je een opleiding wilt volgen is daar budget voor en ze denken ze met je mee. En natuurlijk ook niet onbelangrijk: goede arbeidsvoorwaarden! Schijnbaar hebben we ook een goede pensioenregeling, maar daar ben ik nog zo niet mee bezig, haha.”

Wat voor type is de nieuwe Construction Supervisor?
“Iemand met wel een beetje een dikke huid, stressbestendig en je moet goed kunnen plannen. Verder moet je zowel met de klant kunnen omgaan als met de jongens buiten. Je opleiding of ervaring is minder belangrijk, je moet vooral de juiste persoonlijkheid hebben en bereid zijn te leren om dit werk te kunnen doen.“

Voor Xella zoeken wij een Construction Supervisor in België! Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen Xella? Bekijk dan de vacature of app of bel met David Vink via +31620455186.