Voor wie?

Intervisie is een krachtig instrument voor organisatieverandering. Intervisie legt in relatief korte tijd onderliggende gedragspatronen en aannames bloot die in het werk een rol spelen. Daarnaast confronteert het met leemtes in kennis en kunde. Daarmee draagt het bij aan de vakinhoudelijke deskundigheid en verbetert het persoonlijk functioneren en de samenwerking met collega’s.

Begeleide intervisie is daarom een effectieve en efficiënte manier om te werken aan persoonlijke professionaliteit en de kwaliteit van de organisatie. In de intervisie komen aspecten als ethisch handelen, professionele dilemma’s, beroepsattitude, aanpak van een zaak en vakbekwaamheid aan de orde. Als intervisiebegeleider houd je de randvoorwaarden, het procesverloop en voortgang in de gaten.

De training Intervisiebegeleiding is bestemd voor professionals die intervisie als instrument willen inzetten binnen de organisatie en zelfstandig een intervisiegroep willen kunnen begeleiden.

Inhoud training

In deze training krijg je kennis en vaardigheden aangereikt om zelfstandig intervisiebijeenkomsten binnen de organisatie te leiden. Je krijgt een aantal intervisiemethoden uitgelegd en leert de belangrijkste vaardigheden voor het stellen van vragen, het geven van constructieve feedback en andere gesprekstechnieken die helpen bij het leiden van een intervisiegroep. Daarnaast maak je kennis met de belangrijkste regels en aspecten van jouw cruciale rol in het proces van intervisie. Ook oefen je als intervisiebegeleider aan de hand van een casus uit de praktijk.

Indien het instrument intervisie nieuw voor je is, adviseren wij de training te combineren met de training Kracht van Intervisie.

Na afloop van deze training:

 • Ben je in staat zelfstandig een intervisiegroep te leiden;
 • Heb je kennis van verschillende intervisiemethoden en weet je deze ook toe te passen;
 • Ben je op de hoogte van belangrijkste regels en randvoorwaarden voor een effectieve intervisiebijeenkomst;
 • Weet je hoe je op goede wijze het proces en de voortgang kunt bewaken.

Trainingsdata

De trainingsdag vindt plaats in Villa Klein Heumen, van 09.00 tot 17.00. De trainingsdag wordt opgevolgd met een online follow-up, waarin praktijkcases worden besproken en ervaringen worden gedeeld. Deze online follow-up vindt plaats op genoemde data van 10.00 tot 12.00 uur in de Virtual Classroom van Onsite Academy.

 • 28 oktober 2020, met online follow-up op 16 november 2020.
 • 18 maart 2021, met online follow-up op 1 april 2021.
 • 5 oktober 2021, met online follow-up op 1 november 2021.
Inschrijven Optie nemen

Praktische informatie

 • De training omvat een trainingsdag en een online follow-up.
 • Locatie trainingsdag: Villa Klein Heumen, Scheidingsweg 111 te Malden.
 • Kosten: 1005 euro inclusief trainingsmateriaal, lunch en drankjes.
 • Na afloop ontvang je een deelnamecertificaat.
 • Aantal deelnemers: maximaal 6.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 024-6424041 of info@onsite-academy.nl

Bewaar

Inschrijven Intervisiebegeleiding

Andere bekeken ook